Over ons

Inmiddels ben ik alweer heel wat jaartjes actief in de shetlandfokkerij. Een overzichtje van toen naar nu:

Een stukje geschiedenis
Sinds mijn jonge jaren ben ik een enthousiast en gedreven ponyfokker. De eerste pony kreeg ik op 13-jarige leeftijd. Samen met mijn oom en vader heb ik deze uit de hand gelopen hobby altijd beoefend. Helaas zijn beiden overleden, maar mijn zonen Manuel en Pablo hebben het stokje overgenomen en inmiddels zijn ze net als ik volop actief in de fokkerij. Ze hebben ook elk hun eigen stal opgebouwd, Stal Pablito en Stal de Kersenhof. Met mijn partner Angelique runnen we met plezier onze stal.

Specialiteit
We fokken vooral mini's in de kleuren vos en palomino/cream dun en vosbonten in de midden- en grote maat. Uniek is onze midden- en grote maat cream dun lijn, die begint bij stammoeder Petra van de Römer en ook daarvoor nog 3 generaties preferente cream-duns kent. Van de lijn van onze andere stammoeder Trijntje van Boeicop zijn nog 5 generaties aanwezig.

Ter dekking
Op onze stal hebben we doorgaans altijd een aantal kwalitatieve hengsten die we gebruiken voor onze merries. Onze hengsten zijn ook beperkt beschikbaar voor merries van buitenaf. Over het algemeen is er altijd wel een mini en een grotere hengst beschikbaar voor uw merrie. Vraag gerust naar de mogelijkheden en heeft u behoefte aan advies over welke hengst het beste bij uw merrie past? We horen het graag.

Wilt u meer informatie over de shetlandpony? Hier vindt u een overzicht van interessante websites van zowel het stamboek als mede-fokkers.