Jannique van Stal Maruschka

Jannique van Stal Maruschka (KEUR)

 

Kleur: Vosbont

Stokmaat : 94 cm

Geboren: 1994

Afstamming: Klik hier

Primering: 1e premie

Definitief goedgekeurd

Fokindex: 12,81%

In 2013 te huur.

 

Algemeen – Loopbaan – Prestaties
Jannique is al sinds zijn geboorte bij ons en heeft ons veel gebracht. Bij zijn geboorte ging het al moeizaam, en bij de hengstenkeuring werd hij eerst afgekeurd. Na veel wikken en wegen haalde hij het als S12 hengst bij de herkeuring en daarna maakte mij het meer dan waar. Want eenmaal uitgegroeid bleek hij een topper in exterieur en beweging. Jannique is nu 19 jaar en nog altijd best bewaard en prima in het tuig. Hij behaalde de laatste twee keer op de hengstenkeuring een 1e premie en in tuig behaalde hij diverse overwinningen waaronder tijdens de Manifestatie 2002 kampioen dekhengsten. Ook in de samengestelde sport kwam hij met succes uit en hij behaalde een IBOP-AA met zeer hoge punten, daarom is hij KEUR. Hij is een zoon van de ook nog steeds op onze stal actieve Chris van de Provincialeweg, de vaandeldrager van de vosfokkerij. Moeder is niemand minder dan de kroon-elite en preferente nationaal bontenkampioene Elsje van de Brugsteeg.

 

Nafok
Jannique heeft best gefokt. Zijn inmiddels 103 geregeistreerde nakomelingen leverde hem een beste index van 12.81 op. Hoog voor een hengst in zijn maat en kleur. Hij bracht drie goedgekeurde zonen. Daarbij is de door ons zelf gefokte Pybe van Stal de Toekomst een absolute uitblinker in de fokkerij gebleken met een topindex en ondermeer de vader van Zegmar van de Zandkamp , de nationaal Kampioen kleine maat. Zijn schitterende zwartebonte zoon Sylvster van Stal Munnikenland leek bij goedkeuring erg goed, maar overleed helaas na 8 dekkingen bij ons op stal. Ook zijn 3de zoon Nobresco van de Meysberg, door osn gefokt, overleed helaas na enkele dekseizoenen.

In de vrouwelijke nafok doet Jannique het voortreffelijk. Hij stond lang bij ons zelf ter dekking, vanaf zijn goedkeuring in 1997 tot en met 2007, 11 jaar lang. Daarna werd hij verhuurd aan Geurt van den Brink (2008 en 2012); Anneke van den Bosch (2011) en de Comb. Van Bokhoven (2009 en 2010), allemaal met succes. Uit zijn periode bij ons kwamen al 8 eerste premie dochters.  Zo heeft de fokstal van Ton van Dun vier 1e premiedochters uit Jannique gefokt. Womin, Yasmin, Rodessa van Stal Dito en de nationaal Kampioene Non Partout van Stal Gyant. Bij ons zelf gaf hij de toppers Nathalie van Stal de Toekomst (3 X 1e premie); Rosalinde van Stal de Toekomst en de nummer 1 van het EK 2012 en oud nationaal bontenkampioene Thalita van Stal de Toekomst. Annemone van de Sleutelhof van Frans van Kuijk maakt het achttal compleet. Algemeen Zuid Hollands Jeugdkampioene 2011 Cactus van het Berckepad is bovendien een groot aanstormend talent.

  

Enkele nakomelingen van Jannique:

  

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑