Premiekeuring 2013

Premiekeuring 2013

 

De premiekeuring zit er weer op. Het was een flinke klus met 28 ponies. Allemaal spik en span gewassen en in topvorm en veel lichte kleuren. Als je dan ze net als nu in de wei ziet dan is het toch wel iets om heel trots op te zijn. We hebben 9 veulens voorgebracht, daarvan zijn er 6 geprimeerd en maar liefst vier op kop geplaatst.  Voor de Beloki-veulens ook een mooie opsteker met voor 5 van de 8 een premie.

Hengstveulens
In de eerste rubriek waaraan we deelnamen zaten gelijk drie minihengstveulens van ons, ze eindigden op de 1e, 3e en 4e plaats. De statige Generaal van de Kersenhof, die extra veel front heeft en zich best liet zien, kwam op kop. Ook Gelviro van Belasca kreeg hier een premie. In de volgende rubriek de kleinemaats hengstveulens Google en Go for Gold, hier kreeg Google een premie en kwam op kop, een onverwachte opsteker voor de zwartbonte Beloki zoon. Het laatste hengstveulen was de grote Geronimo, van Vieno en Rosalinde, die fabelachtig draafde. Hij kwam op kop met premie.

Merrieveulens
Daarna kwamen nog de 3 merrieveulens. De beide Beloki-dochters kregen een veulenpremie. Gwendolyn van Zoë en Gigi van Vicky. De laatste kwam zelfs op kop en werd reserve veulenkampioene en mag daarmee naar Lunteren! Echt geweldig na haar kampioenschap al in Rijsbergen! We zijn trots op de kleine meid.

Succesvolle nafok van onze hengst Vieno
Als klap op de vuurpijl ging het Algemeen Veulenkampioenschap naar Geeske van Stal Dito, een dochter van Vieno van de Bosrand uit Womin van stal Dito, van onze vriend Ton van Dun. Ze toonde zich fabelachtig goed. Wat een klasse en beweging. Ze mag samen met Gigi naar Lunteren.

Jeugd
Bij de jeugd hadden we 1 enter en 5 twenters en kregen er 5 een premie, een mooie score. Fabiënne kwam als derde uit de strijd, ze stond er super bij maar moest tegen veel rijpe zwarten. De minitwenters Eva en Eliscia(72 cm) kregen beiden een premie. Eva werd 2e geplaatst. Erona en Edelmira werden ook geprimeerd. Erona stond derde. Evanca mistte helaas haar premie, ze was wat druk, maar stond er evengoed mooi bij.

Oudere merries
Bij de oudere merries 3 driejarigen, 2 vierjarigen, 2 vijfjarigen en een zesjarige. Dat leverde 1 eerste en 7 tweede premies op.  Donja kwam als tweede en werd direct achter een 1e premie opgesteld, we vonden niet dat ze ervoor onderdeed. Denise en Daphne moesten weer tegen elkaar, ze keken allebei extra. Denise werd tweede met een 1e premie en Daphne vierde met een 2e premie, dat laatste viel ons erg tegen, want het was echt één van de mooiste merries van de keuring. Maar ja, volgende keer beter. Carona kreeg weer haar 2e premie en Cherieke ook, Cherieke kwam bij het rondstappen nog twee plaatsen naar voren en werd 2e opgesteld. Brenda kwam op kop van haar rubriek en keek extra, maar helaas ook hier zuinigheid troef en maar een 2e premie. Belasca en Aliscia werden beide 4e met een 2e premie en zij nu mooi kroon. Manuel heeft zich weer gekwalificeerd voor Lunteren met Fabiënne bij het voorbrengen. Hij deed het extra best.

Dochter van Jannique kampioen
Bij de kampioenschappen nog schitterende successen voor onze vrienden. Ton van Dun werd middenmaats kampioene met Womin van Stal Dito (v. Jannique van Stal Maruschka), de mama van de veulenkampioen, die er echt schitterend bijstond. Net als vorig jaar werd Ruud van den Hoever kampioen in de kleine maat met Claudette van stal den Bolberg (v.Pascal van Stal Westerwolde) en die werd ook nog eens dag- en erekampioene!

Al met al fijn dat het er weer op zit en keurige resultaten. Dank aan Gijsbert-Gerard-Lars-Sonja-Esther-Ingrid-Eva-Sterre-Maria-Tom-Romana, Manuel en Pablo voor hun geweldige hulp!

Kopnummers 2013

 


Generaal

 


Google

 

Geronimo

 


Gigi

 

Brenda

 

 

 

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑