Daphne van Stal de Toekomst (kroon)

Kleur: Vosbont
Stokmaat : 101 cm
Geboren: 2010
Afstamming: Klik hier
Primering: 1e premie
Predikaten: kroon

 

Algemeen – Loopbaan – Prestaties

Daphne is echt een ster. Ze werd al vaak op kop geplaatst. Vier keer op de bontenkeuring, als enter op de premiekeuring en als twenter met veel complimenten van de internationale jury op de Manifestatie EK in Ermelo 2012. Ze liep bij de laatste drie uit honderden pony’s als enige niet zwarte, bij het jeugdkampioenschap van Europa mee over te draven.

Haar type is zeer apart, de lakenvelder aftekening en de charme zijn onweerstaanbaar. Ze komt uit kampioen Vieno en onze topfokmerrie Rosalinde van stal de Toekomst.

Nafok

In 2013 is ze voor het eerst gedekt door good old Chris van de Provincialeweg. Het resultaat was een schitterend vos merrieveulen Haressa van Stal de Toekomst, destijds verkocht naar Limburg, ze kreeg een enterpremie en in 2023 nog even terug op stal en in het stamboek opgenomen. In 2014 behaalde Daphne op de premiekeuring de felbegeerde 1e premie en werd ze gedekt door Polly van Waterloo, dat werd de fraaie vosbonte Jaressa, die naar de Familie de Schepper in het Zeeuwsvlaamse Kuitaart is verkocht en in 2017 Algemeen Jeugdkampioene werd. In 2015 werd Daphne kroon kreeg wederom een 1e premie. In 2016 kreeg ze een veulen van Polly van Waterloo, deze schitterende vosbonte Karessa werd veulenkampioene in Rijsbergen en 2e geplaatst in Etten-Leur met premie, Ze is verkocht aan Hermien  Simone Dijkstra in Friesland en kreeg daar in 2018 haar twenterpremie en in 2020 een 2de premie en fokte al twee mooie premiekinderen..

In 2017 had ze en zwarte zoon van Wesley van Stal van Aschberg, Libero, die werd verkocht naar Frankrijk. In 2017 werd ze 3de op de Manifestatie in Ermelo, brons vijf jaar na haar gouden plak. In 2018 kreeg ze een zoon van Jari van het Kleine Weitje, de fraaie zwartbonte Milo. Milo kwam op kop met premie op de premiekeuring werd verkocht. In 2019 kreeg ze een dochter van Joep van Stal Nieuwemoed. Deze fraaie vosbonte Naressa van Stal de Toekomst werd geprimeerd en bovendien kampioene op de zomerkeuring in Chaam van alle veulens, bovendien werd Daphne zelf grotemaats en dagkampioene ouderen in Chaam in 2019, ze was in bloedvorm. Naressa is verkocht naar Oost-Brabant en later geëxporteerd. In 2020 is Daphne weer moeder van een dochter van Joep geworden, de fraaie zwartbonte Oressa. die verkocht is aan Arie van Dijk uit Waardenburg, de man die Joep goedgekeurd kreeg. Oressa kreeg in 2021 een enterpremie. Helaas is in 2021 de geboorte minder verlopen, waardoor ze een jaar rust heeft gekregen.  In 2023 had ze een vosbonte zoon van Kerenzo genaamd Sandro, inmiddels verkocht en ze is ook weer drachtig voor 2024 van Kerenzo.