Nieuws

Wij houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws. Hieronder vindt u een overzicht.

22-04-2022
Derde veulen 2022 geboren
Op 22 april 2022 om 22.40 uur is het 3de veulen geboren, 2 dagen over tijd. Mooie grote vosbonte zoon van Karel en Gitte. Raoul.
17-4-2022
 Tweede veulen 2022 geboren
Op 1ste paasdag 17 april is het 2de veulen geboren, 4 dagen voor tijd. Superblij met deze Romy van Stal de Toekomst. dochter van Pacific van Bromishet en Eliscia van Stal de Toekomst, een palomino merrie.
1-4-2022

Eerste veulen 2022 geboren
Op 1 april was het zo ver, 14 dagen voor tijd, maar het eerste veulen  van 2022 gezond en wel. Ook het eerste levende veulen voor onze Letitia, blij met deze beste vos zoon van Dance van Stal Polderzicht. Hij heet Raphaël en is te koop.
27-3-2022

 Hengstenshow groot succes
Na twee jaar konden we weer en grote Brabantse hengstenshow organiseren. Het was een enorm succes met veel sfeer en drukte op zondagmiddag 27 maart in Sint Oedenrode.
Ons 22 jarig duo Polly (links of foto op de dag van de show) en Pacific mochten ook mee.
26-3-2022
 
Nena en Nicely stamboekmerrie
Op 26 maart zijn Nena (links op foto) en Nicely in het stamboek opgenomen met respectievelijk 83 cm en 95 cm.
7-1-2022

Kerenzo weer geprimeerd
Op de coronahengstenkeuring van 7  januari is onze hengst Kerenzo van Stal de Toekomst bekroond met een 2de premie.
Hij toonde zijn zeer krachtige beweging optimaal zoals op de foto hiernaast van leontien Ruissen goed is te zien.
18-10-2021

Geeske op kop in Lunteren
Na haar erekampioenschap in Etten Leur heeft Geeske voor een 2de grote succes gezorgd dit jaar. Op de Nationale Merriekeuring in Lunteren werd Geeske op kop geplaatst in de grote maat in een zeer sterke klasse. Het was al de 6de keer dat Geeske in Lunteren mocht meedoen en al de derde keer dat ze een kopplaats pakte. Ze was de enige vos in de grote maat (jeugd en ouderen) die op kop kwam tussen het zwarte geweld. Een prestatie om zeer trots op te zijn. Ze toonde zich voorbeeldig en stapte op zijn best. Veel fans ook onder onze Scandinavische gasten. Het blijft een voorrecht om deze merrie te hebben en showen en de kippenvel kwam toch weer even toen we de hoofdring binnen stapte als kopnummer.
27-08-2021

Geeske weer erekampioen

Onze jaarlijkse premiekeuring zit er weer op, het was een flinke onderneming met 6 trailers en 25 pony’s op pad. Maar het werd beloond, want op het einde van de dag hadden we “best of all”, onze onvolprezen mooie dame Geeske werd uitgeroepen tot erekampioene 2021. Zo trots, Ton moet boven geglunderd hebben dat kan niet anders. Nu op naar Lunteren. Verder ook een kopplaats voor Percy (Karel maal Gitte) en veulenpremie en ook veulenpremies voor Promise (3de); Pybe II (2de) en Phien (5de); enterpremie voor Olynca, twenterpremie voor Nicely en Nena en 2de premies voor Mercedes en Letitia.

08-08-2021

We hadden de veulenkampioen in Chaam!

Op de gezellige Shetlandkeuring in Chaam op zondag 8 augustus is na een spectaculair optreden in draf onze Pybe II van Stal de Toekomst uitgeroepen tot veulenkampioen. Een week eerder was zijn halfbroer al goed voor het Algemeen Veulenkampioenschap van Zeeland en verdiende Pol van d’Eul daarmee een Lunteren ticket. Beide hengsten zijn zonen van Karel van de Achterhoek.

Binnenkort kunt u ook het nieuwsarchief van voorgaande jaren bekijken.