Pacific van Bromishet

TOPVERERVER
1e premie meervoudig nationaal kampioen
Kleur: vos
Stokmaat : 86 cm
Geboren: 2000
Afstamming: Klik hier
Definitief goedgekeurd
Nationaal Mini Kampioen 2006 en 2008

Dekgeld: 135 euro all in, in 2024 weer thuis ter dekking en ook de volgende jaren tot aan zijn dood.Algemeen – Loopbaan – Prestaties

Voor de minifokkers die kiezen voor 100% zekerheid in de fokkerij, bieden wij deze meervoudig minikampioen ‘Pacific van Bromishet’ aan. Pacific meet 86 cm en blinkt uit in ras door zijn mooie belijning, front en correctheid in de benen die hij gebruikt met veel kracht en activiteit. Het sprekende hoofdje gecombineerd met extra veel lichte manen en staart maken deze rasvertegenwoordiger compleet! Het is een eyecatcher met kwaliteit. Wij wisten deze hengst in eigendom te verwerven en hij zal de rest van zijn leven ter dekking staan in Bavel.

Pacific werd in 2006 minikampioen op de Hengstenkeuring, dat dit geen toeval is geweest, bewees hij in 2008 door nogmaals deze titel op zijn naam te schrijven!

Hij stamt af van de 1e premie minihengst ‘Leandro van Stal Bramelo’ en de meervoudig zeer invloedrijke kampioensmerrie ‘Mayflower of Sportview’. In de moederlijn van de kroon preferente Mayflower zien we misschien wel de best fokkende merrie van Nederland! Het gaat om de kroon super preferente ‘Strathbogie Milly’. Milly is onder andere de moeder van de kampioenen Perfect en Kalypso of Sportview.

Nafok

Pacific is zijn tijd ver vooruit en bewees dit niet alleen in de keuringsbaan, ook zijn nafok overtuigt. Hij is de vader van de goedgekeurde viervoudig 1e premiehengst ‘Winnetoy van de Gemarisahof’. Hij is tevens de vader van de in 2016 goedgekeurde fraaie kleine hengst Gallyon of Sportview. Met Pacific kiest u voor een echte minihengst die dit ook stempelt, maar liefst 95% van zijn nafok is uitgegroeid in de minimaat. Een groot aantal van zijn dochters kreeg een 1ste premie zoals de fraaie bruine Darylene van de Viersprong zelfs 3 keer. Zijn dochter Frieda van Bromishet werd minikampioene Bergharen met een 1ste premie in 2015 en werd in 2019 reservekampioene met 1ste premie in Sint Oedenrode, andere 1ste premie dochters met een fraaie loopbaan zijn o.a. Zonneroosje van het Wald, Claudia van Stal Cornelie en Corrionne van de Leijenhof. 2018 en 2019 waren topjaren voor de nafok van Pacific, zijn nafok presteerde uitzonderlijk. De zeer opvallende vos Jara van de Lindenhof van Henk de Grouw uit Hedel werd minikampioen in Velddriel met een 1ste premie in 2018 en 2019 en hoog geplaatst in Lunteren. Ook Janske van Linquinda kreeg een 1ste premie in 2018 en 2019 en werd in 2019 minikampioene in Velddriel. Een 1ste premie was er ook voor Gleamrose of Sportview. Jaliska van Linquenda werd kleinemaats kampioen in Scherpenzeel en Michaela van Stal MAruschka miniveulenkampioen in Kapel-Avezaath en kopnummer bij de enters. Monalisa van Stal de Toekomst en Loki van de Achteweg en Letitia van Stal Pablito waren kopnummer in 2018! Nena van Stal de Toekomst werd veulenkampioene op de internationale prijskamp in Balen 2019. Bovendien werd in de Over Betuwe in 2019 de Pacific dochter Corionne van de Lindenhof minikampioen en de jaargang kampioen van de nieuwe jaargang minihengsten 2020 komt uit een Pacific-moeder. Kortom na 20 jaar is Pacific nog steeds de topvererver in de minifokkerij.

Enkele foto’s van kinderen van Pacific: