Over ons

Inmiddels ben ik alweer heel wat jaartjes actief in de shetlandfokkerij. Een overzichtje van toen naar nu:

Een stukje geschiedenis

Sinds mijn jonge jaren ben ik een enthousiast en gedreven ponyfokker. De eerste pony kreeg ik op 13-jarige leeftijd. Samen met mijn oom en vader heb ik deze uit de hand gelopen hobby altijd beoefend. Met inmiddels alweer 50 jaar op de teller, geniet ik nog elke dag van de shetlanders.

We ondernemen van alles. Zo doen we ieder jaar mee aan allerlei evenementen; fokkerij, sport en keuringen gaan op Shetlandstal de Toekomst hand in hand. Samen met mijn partner Angelique runnen we met veel plezier onze stal.

Specialiteit

We fokken vooral mini’s in de kleuren vos en palomino/cream dun en vosbonten in de midden- en grote maat.

Uniek is onze midden- en grote maat cream dun lijn, die begint bij stammoeder Petra van de Römer en ook daarvoor nog 3 generaties preferente cream-duns kent. Van de lijn van onze andere stammoeder Trijntje van Boeicop zijn nog 5 generaties aanwezig. De recent goedgekeurde hengst Kerenzo van Stal de Toekomst komt ook voort uit deze lijn.

Hengstenhouderij

Op onze stal hebben we doorgaans altijd een aantal kwalitatieve hengsten die we gebruiken voor onze merries. Onze hengsten zijn doorgaans ook beperkt beschikbaar voor merries van buitenaf. Over het algemeen is er altijd wel een mini en een grotere hengst beschikbaar voor uw merrie. Vraag gerust naar de mogelijkheden en heeft u behoefte aan advies over welke hengst het beste bij uw merrie past? We horen het graag.

Wilt u meer informatie over de shetlandpony? Hier vindt u een overzicht van interessante websites van zowel het stamboek als mede-fokkers.