Edelmira van Stal Pablito (kroon)

Kleur: Zwart
Stokmaat : 90 cm
Geboren: 2011
Afstamming: Klik hier
Primering: 1e premie
Predikaten: kroon

Opvallende keuringsresultaten:
Jeugdkampioen kleine maat 2012
1e premie en 2e plaats achter de algemeen kampioene 2014
dag- en erekampioene West-Brabant 2016
1ste premie 2014-2016-2018-2019-2023

Nafok op stal: Sem

Algemeen – Loopbaan – Prestaties

Onze zwarte Edelmira van Stal Pablito is vernoemd naar de biologische moeder van haar fokker en eigenaar Pablo. Ze is de laatste nakomeling van de kroon en preferente Gigantje van de Meysberg. Ze is 90 cm en behaalde al haar jeugdpremies. Als enter werd ze bovendien jeugdkampioene kleine maat op de premiekeuring en mocht ze naar Lunteren. Ze beschikt over enorm krachtige bewegingen, die heeft ze vast van papa Vieno van de Bosrand, ze beweegt gelijk aan hem. In 2014 had Edelmira een sterk keuringsjaar. In Rijsbergen kwam ze al op kop te lopen en op de premiekeuring kreeg ze gelijk als driejarige een 1e premie en werd direct achter de dagkampioene opgesteld.
En daar was dan het absolute hoogtepunt, Edelmira werd dag en erekempioene van West-Brabant 2016. Voor het eerst dat we deze unieke titel behaalde, trots op. In 2018 behaalde wederom een 1ste premie met lovende kritieken bij de oudkampioenen. Ook in 2019 kreeg ze een 1ste premie en in 2023 sloot ze op 12 jarige leeftijd af met een 1ste premie bij de oudkampioenen en een mooie 4e plek bij haar vijfde optreden in Lunteren.

Nafok

In 2015 had Edelmira haar eerste veulen van Zizo van de Rakkertjes, de mooie bruine hengst Jesper van Stal Pablito, die verkocht is aan Lisa Heijlen in België. In 2016 kreeg ze een merrieveulen van Zizo, de zwarte Kathy van Stal Pablito. Dit was een erg fraai veulen, die als tweede werd geplaatst met veulenpremie in een sterke klasse en verkocht is naar Belgie, Syl Deville. In 2017 kreeg ze een mooi klein miniveulen van Pacific, deze Laurencia werd verkocht aan Maaike Rasenberg uit Bavel. In 2018 kreeg ze een zwart merrieveulen van Pacific, Mirona E. , die werd verkocht aan Brenda Koelewijn in Hazerwoude en werd ook weer door hem gedekt voor een 2019 veulen. Helaas ging het helemaal mis bij de geboorte, het veulen moest er uiteindelijk afgezaagd worden. Gelukkig hebben we de merrie kunnen behouden. Toen ze voldoende hersteld was is ze weer gedekt bij Pacific en wonder boven wonder, zag in 2020 de kleine Oraya het levenslicht. Een prachtig vosmeisje, dat nu bij een enthousiaste fokster in Duitsland staat. In 2021 kreeg ze een mooi bruin hengstveulen van Pacific, Pluto, die verkocht is aan Stal de Lagevoort in Liessel. In 2023 kreeg ze de vos Pacific zoon Sem die helaas na 3 maanden is overleden . Ze is in 2023 gedekt door Dance van Stal Polderzicht.

Enkele kinderen van Edelmira: