Elisicia van stal de Toekomst (kroon)

Kleur: Palomino
Stokmaat : 75 cm
Geboren: 2011
Afstamming: Klik hier
Primering: 1e premie
Predikaten: kroon

Opvallende prestaties
Kopnummer Internationale Keuring Balen 2016

1e premie 2017

Algemeen Kampioen Internationale prijskamp Balen 2019

Nafok op stal: Romy

Algemeen

Eliscia neemt een zeer bijzondere plaats in op onze stal en zal ook altijd bij ons blijven. Ze werd als veulen niet geaccepteerd door haar moeder. Ze is geboren toen we niet thuis waren en er liep nog een grotemaatse merrie bij mij, die ook bijna moest veulen. Die bemoeide zich teveel met het veulen en de toch al niet al te makkelijke moeder Vicky wilde niets meer van haar weten. Het was op een donderdag, 12 mei 2011. We hebben nog van alles geprobeerd, maar moeder bleef vals op haar veulen. Vrijdags 13 mei heeft het veulen heel veel extra voeding gekregen van de dierenarts. Op zaterdag leek het er toch op dat het veulen het niet zou redden, ook toen nog bij een op 14 mei geboren veulen van Thalita proberen bij te zetten, ingesmeerd met haar nageboorte. Niet geholpen. Ze lag eigenlijk zaterdagavond zo dat ze niet meer omhoog kwam, we hebben toen in de nacht nog weer wat van een andere merrie gemolken en de volgende ochtend was ze ineens spinglevend. Ze is toen met kunstmelk groot gebracht. In 2011 is mijn vader overleden en hij was ernstig ziek op het moment dat Elisica werd geboren. Toch heeft hij heel veel zorg aan haar besteed gedurende haar eerste dagen. Nadien is Eliscia naar onze goede vrienden Ton en Dian gegaan die de tijd hadden om haar de eerste maanden de fles te geven. Bij de hele familie neemt deze kleine dappere meid, die zoveel strijdlust had, een zeer speciale plaats in. Als veulen bleef ze een echt flesveulen. Overal liep ze mee heen.

Loopbaan – Prestaties

Als enter ging ze voor het eerst mee naar de keuring en we hadden zoiets al haalt ze nooit een prijs, ze blijft altijd. Maar ondanks dat ze toen maar 70 cm was voerde ze de grote rubriek minienters met maar liefst 5 premies aan als veruit de kleinste. Wellicht was dit wel het mooiste en zeker het meest emotionele keuringsmoment ooit, mooier dan alle kampioenschappen die we in de loop der jaren verzamelden. Ook als twenter kreeg Eliscia een premie en op 29 maart 2014 is ze met 75 cm en een mooie lijst in het stamboek opgenomen. Daarmee is ze ook nog eens de kleinste pony, die we ooit gefokt hebben en wat zijn we trots op haar. In 2014 bij haar 3de keuringbezoek liep ze voor de tweede keer op kop, ze kreeg een 2e premie en werd door de jury zeer goed omschreven. Ook in 2015 en 2016 kreeg ze een 2e premie. In 2016 liep ze direct achter de 1ste premie en tevens liep ze in 2016 op kop op de Internationale keuring in Balen (België). En in 2017 gebeurde het dan het wonder, onze kleine meid kreeg een 1ste premie! In 2019 werd Elisica verassend algemeen kampioene op de internationale prijskamp in Balen. Ze was de kleine en middenmaatse ponies de baas.

Nafok

Elisicia kreeg in 2017 haar eerste veulen van kampioenshengst Pacific van Bromishet, de kleine merrie Lique, ook een  palomino. Lique werd verkocht aan Brenda Koelewijn te Hazerswoude.Wat een bekroning. Voor 2018 kreeg ze haar 2e veulen op 5 mei, een zeer fraaie kleine palominozoon van Pacific, Moonlight. Moonlight is helaas al jong overleden. In 2019 werd Elisica verassend algemeen kampioene op de internationale prijskamp in Balen. Ze was de kleine en middenmaatse ponies de baas. Ze is in 2019 weer door Pacific gedekt en dragend gescand. In 2020 kreeg Elisicia haar 3e veulen van Pacific, een vos merrieveulen met bles, extreem klein bij geboorte (48 cm), Oukje. Oukje is verkocht aan Priscilla Verheesen in Ittervoort. In 2022 kreeg Eliscia een palomini dochter van Pacific, deze Romy is het evenbeeld van haar mama en mag bij ons blijven. In 2023 had ze een zoon van Pacific, waarschijnlijk mushroom-dun.. Dit dappere veulen werd verkocht aan Stal Dohren van Laura Verstraeten. In 2023 is ze voor het eerst vreemd gegaan en gedekt door Dance van Stal Polderzicht voor een 2024 veulen.

Enkele kinderen van Elisicia: