Rosalinde van Stal de Toekomst (kroon preferent)

Kleur: Isabelbont
Stokmaat : 97 cm
Geboren: 2001
Afstamming: Klik hier
Primering: 1e premie
Predikaten: kroon preferent

Nafok op stal:
De Vieno-girls Daphne en Fabiënne

Algemeen – Loopbaan – Prestaties

Rosalinde is de laatste dochter van stammoeder Petra van de Römer. De vrijwel witte merrie is een goede fokmerrie gebleken. In de baan was ze eerst nog wat groen, maar groeide toch uit tot een topmerrie met diverse kopplaatsen op de premiekeuring en op de nationale bontenkeuring en een 1e premie. Haar vader is Jannique van Stal Maruschka. Rosalinde is een langgelijnde merrie, die het in de fokkerij zeer goed doet. Ze heeft een aparte kleur. Cream-dun bont, maar is dus vrijwel wit.

Nafok

Rosalinde bracht tot 15 veulens, 9 hengsten en 6 merries in tal van verschillende kleuren. Haar oudste nazaat is de fraaie vosbonte hengst Valentino van Stal de Toekomst, deze zoon van Niels van de Poelwijklaan, was zeer succesvol in Polen bij Kees Polet. Daarna volgde de isabelbonte hengst Wiepke, die zich goed liet zien op de hengstenkeuring, twee verdienpunten kreeg en werd verkocht. Daarna werd Rosalinde bij de zwarte crack Hubo van Poelzicht gebracht, maar nam niet op, bij terugkomst daarom bij de enige voorhanden zijnde hengst, de mini Dempsy van de Dennenhoeve geprobeerd, dat leverde de mooie mini met premie Alayca op, isabelbont. Nog maar een keer bij een zwarte geprobeerd, nu bij Melchior van de Maashoeve, en daaruit kwam de fraaie zwart wildkleurige Bionda II. Vervolgens kwam de bruinbonte, ook vrijwel witte Carmen, die het goed deed in de keuringsbaan, als twenter 2e en nadien als 3-jarige een 2e premie.  Ze ging via enkele jaren op Stal de Lagevoort naar het buitenland.
Daarna 4 kinderen van Vieno en dat bleek de gouden combinatie, allen beauties, de in 2011 geboren voshengst Evaldo is geëxporteerd naar Duitsland. De vosbonte Daphne van Stal de Toekomst is een echte keuringstopper. Ze liep al vaak op kop, waaronder drie keer op de nationale bontenkeuring, als enter op de premiekeuring en als twenter in 2012 zeer overtuigend op de Internationale Manifestatie. Inmiddels heeft ze twee maal een 1e premie. In 2019 was ze grotemaatskampioene bij de sterke bezetting in Chaam. Daarna kwam de prachtige bonte Fabiënne. Als veulen eerste op de bontenkeuring en reserve veulenkampioene op de premiekeuring en als enter jeugdkampioene kleine maat op de bontenkeuring en in 2015 middenmaatskampioene op de bontenkeuring. Ze heeft veulen-, enter- en twenterpremie en twee eerste premies. In 2013 heeft Rosalinde een heel best groot hengstveulen gekregen van Vieno: Geronimo van Stal de Toekomst. Hij werd eerste geplaatst op de premiekeuring met premie en is bij ons de opfok in gegaan en kwam in december 2015 op de hengstenkeuring. In 2014 gaf Rosalinde een heel best cream dun hengstveulen van Rex van de Renderklippen, Heroique van Stal de Toekomst, die werd verkocht aan Jesscia van de Water uit Hoorn. Voor 2015 gaf Rosalinde van Polly van Waterloo een mooi vosbont merrieveulen Irma van Stal de Toekomst, inmiddels kopnummer op de bontenkeuring en hoge punten bij de S-opname en het trotse bezit van Jelle van Gunst uit Friesland. In 2016 maakte de wildkleur Kyaro het lijstje compleet. In september 2017 werd het prachtige mushroom dun merrieveulen Linde van Stal de Toekomst geboren, een volle zus van Fabiënne en Daphne. Ze kreeg een enterpremie in 2018, maar bleef ons wat klein en is daarom via de select sale verkocht aan Linda Schaus uit België. In 2019 kreeg ze een zwartbonte zoon van de zwartbonte Joep van Stal Nieuwmoed , Nayro en een jaar later diens volle broer Orlando II. Die werd aangekocht door Fabiënne Speckman uit Duitsland. In 2021 werd wederom een hengst geboren, Presley, deze mushroombonte van Karel van de Achterhoek is helaas op jonge leeftijd overleden. In 2022 is haar laatste zoon Rudy geboren, een jonge Kerenzo, die via de handel verkocht is. Rosalinde gaf de laatste jaren beduidend minder melk aan haar veulens en geniet daarom sinds 2023 van een welverdiend fokpensioen.

Enkele succesvolle nakomelingen van Rosalinde.