Brenda van de Kersenhof (kroon)

Kleur: Valk
Stokmaat : 92 cm
Geboren: 2008
Afstamming: Klik hier
Primering: 1e premie
Predikaten: kroon

Opvallende prestaties:
Ze was 4 jaar achter elkaar op rij kampioen in West-Brabant op de premiekeuring. Als enige van NL was ze als veulen, enter, twenter en driejarige in Lunteren op het NK.

Nafok op stal: geen

Algemeen – Loopbaan – Prestaties

Brenda heeft op jonge leeftijd veel gepresteerd in de keuringsbaan. Ze kwam als enige van Nederland als veulen, enter, twenter en driejarige in Lunteren op het NK. Dat betekent dat ze vier jaar achter elkaar kampioen werd in West-Brabant op de premiekeuring, een ongeëvenaarde prestatie. Als veulen met de monsterbovenbalk score 90-85. In 2011 kreeg ze een 1e premie. Haar vader is de kleine vos Kroonster van de Gathe, deze mooi gefokte hengst hebben we een aantal jaren met zeer veel succes ingezet. Moeder is de zwartbonte kroonpreferente Ria II van de Kersenhof. .

Nafok

Haar 1e veulen in 2012 kwam na enkele dagen om onduidelijke redenen te overlijden, het was een bruine zoon van Shandy. in 2013 kreeg ze een prachtig voshengstveulen van kampioen Vieno. Hij kreeg de naam Go for Gold. In 2014 schonk ze het leven aan een wolk van een palominomerrieveulen, Haira van de Kersenhof. Dit in 2014 geprimeerde veulen werd aangehouden en heeft haar 3 jeugdpremies op zak en kreeg in 2017 een 2de premie en werd daarna verkocht op de Select Sale naar Oost Nederland. In 2015 kreeg Brenda een prachtige dochter van Polly van Waterloo, deze Ilana van de Kersenhof won in Oosterland en werd 2de op de premiekeuring met premie. Ze werd verkocht aan Cees van den Berg uit Ulvenhout en kreeg werd in 2022 kroon verklaard.. In 2016 had ze voszoon van Polly, die naar Teteringen werd verkocht. Deze Keizer kwam echter al te overlijden door een ongeluk. Helaas kreeg Brenda in 2017 hoefbevangenheid en heeft het even geduurd voordat we weer een levend veulen kregen. In 2020 had ze een mooie valk zoon van Pacific van Bromishet, Osuna, die verkocht is aan Jac. Bijlsma uit Dalfsen.  In 2021 schonk Brenda ons een prachtig mushroom merrieveulen Paris, die  naar Duitsland is verkocht. In 2022 had ze een prachtig hengstveulen van van Kerenzo, deze bruine Rolex van de Kersenhof is 2e geplaatst op de premiekeuring met een veulenpremie en verkocht naar een enthousiaste familie in Beusichem en behaalde in 2023 een kopplaats en enterpremie. Helaas is Brenda voor 2023 niet dragend, maar ze heeft nog lang bij de hengst gelopen dus wie weet in 2024

Enkele nakomelingen van Brenda: