Brenda van de Kersenhof (kroon)

Kleur: Valk
Stokmaat : 92 cm
Geboren: 2008
Afstamming: Klik hier
Primering: 1e premie
Predikaten: kroon

Opvallende prestaties:
Ze was 4 jaar achter elkaar op rij kampioen in West-Brabant op de premiekeuring. Als enige van NL was ze als veulen, enter, twenter en driejarige in Lunteren op het NK.

Nafok op stal:
Paris

Algemeen – Loopbaan – Prestaties

Brenda is de pony die het meest gepresteerd heeft van alle pony’s op jonge leeftijd. Ze kwam als enige van Nederland als veulen, enter, twenter en driejarige in Lunteren op het NK. Dat betekent dat ze vier jaar achter elkaar kampioen werd in West-Brabant op de premiekeuring, een ongeëvenaarde prestatie. In 2011 kreeg ze een 1e premie. Haar vader is de kleine vos Kroonster van de Gathe, deze mooi gefokte hengst hebben we een aantal jaren met zeer veel succes ingezet. Moeder is de zwartbonte kroonmerrie Ria II van de Kersenhof. Aan de stalnaam is te zien dat Brenda van Manuel is. Haar 1e veulen in 2012 kwam na enkele dagen om onduidelijke redenen te overlijden, het was een bruine zoon van Shandy.

Nafok

Na het verdrietige verlies van haar veulen in 2012, kreeg Brenda in 2013 gelukkig een prachtig voshengstveulen van kampioen Vieno. Hij kreeg de naam Go for Gold. In 2014 schonk ze het leven aan een wolk van een palominomerrieveulen, Haira van de Kersenhof. Dit in 2014 geprimeerde veulen werd aangehouden en heeft inmiddels haar 3 jeugdpremies op zak en kreeg in 2017 een 2de premie en werd daarna verkocht op de Select Sale naar Oost Nederland. In 2015 kreeg Brenda een prachtige dochter van Polly van Waterloo, deze Ilana van de Kersenhof won in Oosterland en werd 2de op de premiekeuring met premie. Ze werd verkocht aan Cees van den Berg uit Ulvenhout en kreeg ook haar enter- en twenter premie en in 2018 en 2019 een 2de premie. In 2016 had ze voszoon van Polly, die naar Teteringen werd verkocht. Deze Keizer kwam echter al te overlijden door een ongeluk. Helaas kreeg Brenda in 2017 hoefbevangenheid en hebben we ze in 2018 niet gedekt. Ze loopt altijd bij onze Groninger Fanny. Ze is in 2019 wel gedekt door Pacific en ook dragend gescand. In 2021 schonk Brenda ons een prachtig mushroom merrieveulen. Een echt cadeautje na de moeizame tijd nadat ze hoefbevangen werd. Deze Paris blijft natuurlijk bij ons op stal.

Enkele nakomelingen van Brenda: