Kerenzo van Stal de Toekomst

De enige cream dun in de grote maat OOIT GOEDGEKEURD IN 85 JAAR nsps!
Kleur: cream dun
Stokmaat : 99 cm
Geboren: 2016
Afstamming: klik hier
Goedgekeurd: 7-12-2019
Primering: 2e premie 2020 en 2022

Foto hengstenkeuring 6-1-2023

Dekgeld: 135 euro all in (alleen beperkt beschikbaar voor fokkers die vooraf verklaren met de nafok naar de keuring te gaan dit ivm fokplanverplichting)

Algemeen – Loopbaan – Prestaties

Kerenzo is een door onszelf gefokte en opgefokte hengst en is uiteindelijk ook goedgekeurd op 7-12-2109. Het was daarmee de eerste goedgekeurde hengst sinds 17 jaar en sinds de hengstenkeuring in Marïënheem. In totaal is het pas de tweede Stal de Toekomst hengst die werd goedgekeurd voor de fokkerij. In 2002 ging Pybe van Stal de Toekomst uit dezelfde moederlijn hem voor. Pybe staat al 20 jaar met succes op Stal de Zandkamp eb fokte daar honderden wildkleur kinderen, waaronder de 1ste premie tophengsten Zegmar en Krim van de Zandkamp. Kerenzo is en zoon van onze eigen Polly van Waterloo uit de eerste premie kroon en preferente Vieno van de Bosrand-dochter Evanca van Stal de Toekomst. Daarvoor generaties lang cream dun fokkerij: Maruschka P van Stal de Toekomst=Petra van de Römer-Sibella en Newton Sweet Juliet.  Alle vier deze merries zijn cream-dun en preferent en de lijn gaat terug tot de jaren 60 van de vorige eeuw. Als 2,5 jarige werd hij helaas de laatste ronde weggestuurd, maar een jaar later lukte het dan wel. Hij heeft geweldige gangen en een zeer mooi fundament met veel bot en sterke gewrichten en brede sterke hoeven en is de enige cream dun die ooit sinds de oprichting in 1937 van het NSPS is goedgekeurd in de grote maat.

Nafok

Uit zijn eerste jaargang zijn 4 veulens geboren, 3 merries en 1 hengst. Daarbij 1 cream-dun en 3 vossen. Wij hebben de merrie Pandora van Stal de Lindenhof aangekocht uit zijn eerste jaargang, een vos dochter uit een mama van Chris. Het andere vosmerrieveulen ontving een veulenpremie. Uit zijn tweede jaargang werden 4 veulens geprimeerd. Rachelle van Stal Dito; Renske van Stal de Toekomst; Rolex van de Kersenhof en Rockstar of Challenge Stables  , de laatste was kopnummer in 22 en 23.

Algemeen – Loopbaan – Prestaties

dekking.