Fabiënne van Stal de Toekomst (kroon)

Kleur: Cream dun bont
Stokmaat : 95 cm
Geboren: 2012
Afstamming: Klik hier
Primering: 2e premie
Predikaten: kroon

Opvallende prestaties:
Reservekampioen veulens PK
Kopnummer bontenkeuring 2012 en 2013
Jeugdkampioen bontenkeuring 2013
Kampioen middenmaat bontenkeuring 2015

Algemeen – Loopbaan – Prestaties

Fabiënne van Stal de Toekomst is opgenomen in het stamboek met 95 cm en een mooie bovenbalk van 75 punten voor haar type. Het is een bijzonder charmante merrie met en supermooi hoofd en front. Haar karakter is ook fijn en daarmee behoort ze tot de favorieten van de stal. Ze was gelijk op jonge leeftijd een keuringstalent. Als veulen werd ze kopnummer op de nationale bontenkeuring en reserve veulenkampioene op de premiekeuring. Als jaarling werd ze jeugdkampioene op de bontenkeuring.

Fabiënne is een volle zus van Daphne, ze is veel fijner en kleiner. Papa is Vieno van de Bosrand en moeder Rosalinde van Stal de Toekomst, een beste 1e premie fokmerrie. We zijn bijzonder blij met Fabiënne en in 2015 is ze zelfs nationaal kampioene middenmaat geworden op de bontenkeuring. In 2016 behaalde ze bovendien een 1ste premie in Etten-Leur.

Nafok

In 2016 kreeg ze haar eerste veulen, een hele mooie bonte dochter van Polly van Waterloo, Klair. Helaas kwam dit veulen na 5 weken te overlijden. In 2017 had ze en zwart hengstveulen van de 1ste premie zwartbonte Wesley van stal van Aschberg, deze Let’s Be the Best werd naar Belgïe verkocht. Fabiënne prolongeerde in 2017 haar 1ste premie en werd 2e geplaatst op de premiekeuring. In 2019 kreeg ze op 10 april haar derde veulen, een zwartbonte hengst van Joep van Stal Nieuwemoed genaamd Nobresco II.  Nobresco werd 2e op de bontenkeuring en kreeg een veulenpremie. Hij is verkocht aan Anne Vleeming en die heeft haar aangehouden voor de hengstenkeuring en naderhand betuigd, in 2023 maakt ze als een komeet haar debuut in de competitie enkelspannen en behaalde ook de finale van het NK gelijk ij het eerste jaar en Nobresco kreeg ook een 2e premie. Op 4 april 2020 kreeg ze haar vierde veulen, de prachtige vosbonte Odancy van Stal de Toekomst, dochter van Joep van Stal Nieuwmoed. Odancy is verkocht aan Fabiënne Speckman uit Duitsland. In 2020 is Fabiënne gedekt door Karel van de Achterhoek, wat in 2021 een prachtig vosbont merrieveulen opleverde. Deze Parona II is verkocht aan Annemette von Ahnen (Zweden). Voor 2022 had ze haar 3e bonte merrieveulen op rij van Kerenzo van Stal de Toekomst in de kleur van mama. Deze Renske van Stal de Toekomst werd 2e geplaatst en geprimeerd op de premiekeuring en wordt aangehouden.  Op 13 mei 2023 werd haar volle zus geboren,  Sibella v. St. de Toekomt, een schitterende creamdun bonte, ze werd geprimeerd en kwam op kop op de bontenkeuring. Voor 2024 is ze ook weer dragend van Kerenzo.

Enkele nakomelingen van Fabiënne:

Renske Nobresco
Parona II Odancy