Letitia van Stal Pablito

Kleur: Bruinbont
Stokmaat : 88 cm
Geboren: 2017
Afstamming: Klik hier
Primering:
veulenpremie – enterpremie – twenterpremie – 2e premie ’20 en ’21 en ’22 en ’23

Opvallende prestaties:

Algemeen – Loopbaan – Prestaties

Op onze Letitita zijn we erg trots. Haar moeder Donja II van de Meysberg kwam namelijk al erg jong te overlijden en Letitia is haar enige nakomeling die we nog hebben en vertoont veel gelijkenis met haar lieve en mooie mama. Letitia is een dochter van Pacific van Bromishet. De meervoudig nationaal kampioen en in ons bezit sinds eind 2015. Letitita is uit zijn eerste jaargang bij ons. De moeder van Letitia zijn we helaas op jonge leeftijd verloren, ze lag begin 2019 dood in de stal. Dat was de bruinbonte mini Donja II van de Meysberg, deze succesvolle lieve dochter van Pascal van Stal Westerwolde was de enige die we overgehouden hadden uit de 3 seizoenen dat we met Pascal gedekt hebben en was een directe dochter van Gigantje van de Meysberg, de eerste Chris dochter die opa Toon fokte uit zijn legendarische Trijntje van Boeicop. Letitita en Edelmira houden deze stam bij ons in ere en we zijn dan ook erg trots op dit duo. Tevens omdat Letitia de enige is met de zo gewenste bruinbonte kleur op onze stal.

Letitia werd als veulen 2e geplaatst met premie op de premiekeuring. Als enter kwam ze op kop op de nationale bontenkeuring en werd ondermeer 3de op de minikeuring in een forse klasse. Ze kreeg ook een enterpremie. Als twenter op kop in Oosterland en wederom geprimeerd. Op de minikeuring moesten we haar terugtrekken vanwege ziekte. Helaas was ze met haar 3 jaar in augustus net voor de keuring zwaar ziek en maar net regelmatig, dat kostte heel wat punten in beweging, maar gelukkig werd ze wel opgenomen met een 2de premie. Een beetje een zorgenkindje is dus af en toe wel, maar voor ons heel bijzonder. In 2021 en 2022  kreeg ze wederom een 2de premie en in 2023 liep ze met een 2e premie net achter de 1e premies en heeft nu dus voldoende premies voor het kroonschap.

Nafok

In 2020 is Letitia voor het eerste gedekt door onze kleine vriend Dance van Stal Polderzicht (80 cm), helaas kreeg ze een vroeggeboorte en is haar eerste bruine zoon dood geboren. In 2022 kreeg ze haar eerste veulen,  een voshengst  van Dance van Stal Polderzicht, Raphaël van Stal Pablito, inmiddels verhuisd naar Beusichem, en op 7 april 2023 haar tweede zoon van Dance, de bruine Spirit, die helaas ook maar 6 weken oud mocht worden, ze is in 2023 weer door Dance gedekt .