Nieuws

NIEUWS

POLLY VAN WATERLOO NAAR MOERGESTEL IN 2021

Onze extra fokkende en net betuigde Polly van Waterloo is voor het seizoen 2021 verhuurd aan M. van Remunt te Moergestel. Hij volgt daar zijn zoon Kerenzo op, die vorig jaar in Moergestel stond en dit jaar thuis in Bavel ter dekking blijft.

Naranca en Officier naar de Hogelindenhof

Ons zwarte hengstveulen Officier vd Kersenhof en de vos bijna 2-jarige Naranca van Stal de Toekomst zijn op 17-01-21 vertrokken naar Stal de Hogelindenhof in Buggenhout (België), wij wensen Jasper van der Putte veel succes het hen.

Laatste corona premie

En ook op de 5de en laatste coronakeuring die wij bezochten behaalde ons blue dun veulen Ovieno een veulenpremie. In totaal nu 7 veulenpremies van de 7, 2 enterpremies van de 3, 1 twenterpremie en 1 tweede premie. Tevreden.

Kerenzo door laatste hobbel

Met een top TNB van 8744 heeft Kerenzo op 28-8-2020 met succes de laatste hobbel genomen voor zijn goedkeuring als premie A hengst. Volgend jaar thuis ter dekking.

Veulenpremie voor Olynca

En ook onze favoriete veulen Olynca van Joep en Denise heeft een veulenpremie ontvangen

op de coronakeuring in Sint Oedenrode.

Vijf merrieveulens met premie; 2 enters, 1 twenter en een driejarige met een 2de premie.

De opbrengst van 4 coronakeuringen, volgend jaar hopelijk weer een gewone keuring. 

Veulenpremie voor Oressa

Op de coronakeuring in Dordrecht heeft onze Oressa een veulenpremie behaald.

Coronakeuring Etten succes


De coronakeuring in Etten-Leur is goed verlopen. Onze beide merrieveulens Odancy (foto) en Olivia behaalden hun veulenpremie en de enters Nena en Nicely hun enterpremie. Mercedes kreeg een twenterpremie en Letitia is met een 2e premie opgenomen in het stamboek met 88 cm. Ook de andere pony’s van onze hengsten deden het goed.

Odieke van Stal Dito heeft een veulenpremie behaald op de coronakeuring in Kapel Avezaath

14-08-2020.

VEULENS VAN 2020

De meeste veulens van 2020 zijn inmiddels geboren, er komen er nog twee in het najaar van Ria en Edelmira. Op de foto Fenna LR van Stal de Toekomst (Boudewijn X Eros X Landos of Hvarre).

Ons eerste Groininger fokprodukt geboren op 5 juni 2020.

YESS KERENZO GOEDGEKEURD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Yes, het is eindelijk gelukt. Kerenzo is op 7 december goedgekeurd als eerste cream dun grotemaats hengst in de geschiedenis van het stamboek. Tevens onze eerste hengst in 15 jaar hengstenkeuring in Mariënheem en tevens de tweede STal de Toekomst hengst ever. OOk nog eens uit onze eigen lijn waar we al 37 jaar cream duns meefokken en van Polly van Waterloo, de hengst waar wij zo in geloven zeker in combinatie met Vieno. Wat ging hij top

premiekeuring 2019 succesvol

De 50ste premiekeuring in Etten  Leur is succevol verlopen. We hadden 9 veulens mee en 7 kregen premie. No Surrender en Nicely pakten een kopplaats. Mercedes en Letitia kregen hun jeugdpremies. Bij de oudere merries waren er voor 3 van de 4 een eerste premie. Gitte pakte de kopplaats bij de kroonmerries en Edelmira mag naar Lunteren.

TWEE KAMPIOENEN IN CHAAM

Op 11 augustus werd voor het eerste weer een keuring in Chaam gehouden. Door ons georganiseerd op de fraaie terreinen van de rijvereniging als opvolger van de Boernedag. Het was een topdag met veel sfeer en beste ponies en ook topresultaten voor onze ponies. We hadden zelfs twee kampioenen. Daphne werd in het zwarte geweld met haar topbewegingen kampioene grote maat, ze stond er prachtig voor en haar dochter Naressa werd veulenkampioen. Ook zij was prachtig. Ook Mercedes deed weer de kop in haar zware klasse, al de derde keer dit jaar voor haar een kopplaats.

Denise komt ver

Denise is ver gekomen dit jaar op het Tuigpaardengala in Chaam, ze werd gekwalificeerd voor de finale en mocht voor het eerst mee overrijden, uiteindelijk werd ze vijfde van alle rassen.  Tijdens het derde weekend van juli deden we ook mee aan de minifokdag. Nena werd fraai derde in een grote klasse. Ook mama Eva werd derde. Helaas was Letititia ziek en kon niet mee doen.

Eliscia internat. kampioene

n ook het tweede weekend van juli 2019 was druk maar succesvol. Op 13 juli een mooie bontenkeuring met prima sfeer en goede resulaten voor onze ponies. Op 14 juli de Internationale Prijskamp in Balen met zeer verassend de algemen titel voor onze kleine Eliscia van Stal de Toekomst die met haar 75 cm iedereen naar huis stapte, als klap op de vuurpijl werd ons veulen Nena, {Pacific x Eva) ook nog eens veulenkampioene. Met Leatitia op 2 en Eva op 3 eindigden ze allemaal in de medailles,

FANNY eerste premie

Vanwege droes op de keuringsplek werd onze 3 jarige Groninger op 7 juli aan huis gekeurd. Fanny maakte een goede indruk op de inspecteur, die haar met 72 punten totaal en en 7,5 voor type een eerste premie gaf. Ze werd met 1m64 opgenomen in het stamboek en mag naar de Nationale. Trots!

NOIRE VAN STAL DITO KAMPIOEN OOSTERLAND

Het keuringsseizoen is goed begonnen. Op 29 juni gingen we onder heet weer met 4 ponies naar de Zeeuwse Dag van het Paard in Oosterland. Alle vier kwamen ze op kop in hun klasse. Noire-Gitte-Mercedes en Letitita. Bovendien werd Noire, die extra draafde, algemeen veulenkampioen. In de middag liepen we nog in de parade in aanwezigheid van prinses Beatrix.

KAREL VAN DE ACHTERHOEK OP STAL

Deze winter was de eerste goedgekeurde grotemaats vosbonte hengst sinds tijfrn al een zeer opvallende verschijning met een prachtig type en ook nog eens een toppedigree. Onze goede vriend Geurt van den Brink kocht hem in overleg met ons. Door plotselinge ziekte bij Geurt is hij nu naar Bavel gekomen en we zullen hem de komende jaren met enthousiasme inzetten.

EERSTE VEULENS GEBOREN

Er zijn al zes mooie veulens geboren in april. Vijf van Joep, waarbij 2 zwartbonten, 1 vosbonte en 2 zwarten. Daarnaast een mini cream dun merrie. Vier zijn merrie en 2 hengst. Op naar de tweede helft. Zie de veulenpagina.

Helaas is op 14 februari 2019 onze nog jonge Donja II van de Meysberg dood aangetroffen in de stal. Donja was een erg lieve bruinbonte mini en we zullen haar erg missen Vanwege haar fijne karakter en interessante kleur en maar. Ze leeft voort in haar dochter Letitia.

Joep van Stal Nieuwmoed is de beste 4-jarige hengst geworden op de hengstenkeuring. Hij toonde zich best met veel power en front en in topvorm. Won ook zijn rubriek. Wat een opmars en wat zijn we blij dat we hem in 2019 weer hebben op station ter dekking. Benieuwd naar eerst veulens, foto Leontien Ruissen.

Kerenzo werd helaas na de tweede bezichtiging naar huis gestuurd,nadien hoorde we vanwege een onterechte en onmogelijke verdenking van de veterinair. Jammer hij toonde zich best met power, unieke hengst in de grote maat. Foto Leontien Ruissen.

UITTOCHT
Zoals meestal in de herfst verlieten ook weer een groep ponies de stal. Zo werd de fraaie mushroom-dun Linde via de select sale verkocht aan Linda Schaus in België. Monalisa verhuisde naar Cosi Dammer in Duitsland. Mirona E. naar Brenda Koelewijn in Hazersoude. Milton-Milo-Maruschka II en Merano vonden via Jan Lips een nieuwe eigenaar.

Mooie afsluiting op nationale

Op de nationale keuring kwam er een mooie afsluiting. Weliswaar niet zo succesvol als op de premiekeuringen maar met de twee hoogst geplaatste vossen in de grote maat, Jira tweede en Geeske derde in een zware klasse, toch een prestatie van formaat.

PREMIEKEURING HOORNAAR 2018 SENSATIE

De premiekeuring in Hoornaar is op 6 oktober 2018 uitgegroeid tot een sensatie. Jira van Stal de Toekomst, die redelijk als underdog startte kwam zag en overwon alles. Grotemaats, dag en erekampioen en pats een 1ste premie als driejarige. We zijn supertrots. De eerste pony in 26 jaar Stal de Toekomst fokkerij die met deze stalnaam dag-en erekampioene op een regionale keuring wordt, de eerste pony van onze grote steun Eva en last but not least wat een prestatie voor de 30 jarige Chris, over houdbaarheid van een fokhengst gesproken!!

Premiekeuring 2018 gouden dag.

De jaarlijkse premiekeuring van West Brabant is uitzonderlijk verlopen. In het kader van “the winner tales it all” heeft Geeske het maat- dag- en erekmapioenschap binnengehaald. Ook de andere ponies deden het prima. De veulens Milo en Monalisa kwamen op kop van hun rubriek met premie en Milton en Mirona werden 2e met premie achter hun stalgenotes. Mercedes werd 3e met premie en jaarling Larissa ook. Letitia werd 2e met premie. Bij de 3-jarigen kreeg J’adore gelijk een 1ste premie en werd 2e, Gitte deed hetzelfde 2e met een 1ste premie. Eva werd 3e op kop vd 2e premies en werd kroon en Edelmira kreeg met een zeer lovend rapport een 1ste premie bij de oudkampioenen. Een Topdag.

Bontenkeuring succesvol

De Nationale Bontenkeuring in Sccherpenzeel is prima verlopen op 7 juli. Het was een sfeervolle dag en de ponies deden het best. De twee zwartbonte hengstveulens werden 1 (Milton) en 2 (Milo). De enter Letitiia voerde overtuigend haar rubriek aan (foto hiernaast: Leontien Ruissen). Larissa werd derde. Daphne stond er best bij en kwam ook op kop en de oudkampioenen Dneise en Gitte presenteerden zich fraai. Helaas was Gitte bij het erekampioenschap licht kreupel en moesten we haar terugtrekken. Hopelijk kunnen we haar tot de preniekeuring in bloedvorm houden. In Balen op 8 juli werd Letitia op de prijskamp 3de en Elisicia 2de.

Eerste keuringen achter de rug

De eerste twee keuringen in juni zijn weer achter de rug. Op 23 juni in Oosterland werd Edelmira op kop geplaatst en liep bij de laatste drie om het kampioenschap. Haar veulen Mirona E werd 2e geplaatst net als Daphne. Milo werd derde. Op 30 juni in Velddriel werd onze mooie Mercedes aanvankelijk eerste gezet en uiteindelijk fraai tweede.

Achtste en negende veulen bijna gelijk.

Net na middernacht bij de start van 2de pinksterdag was het een close finish de zonen van Evanca en Thalita werden kort na elkaar binnen het halve uur geboren. Een grote zwarte hengst voor Evanca van Jari: Merano en een chique vosbonte volle broer van Denise voor Thalita: Macho. ZIe veulenpagina, Merano is te koop.

Zevende veulen: MARUSCHKA

Op mijn verjaardag 7 mei werd na een draagtijd van een jaar  het veulen van Maruschka P en Jari geboren, een zwarte merrie vernoemd naar haar mama. ZIe veulenpagina, te koop.

Zesde veulen: MOONLIGHT

Op 5 mei werd het 2de veulen van Elisicia geboren, bij geboorte 51 cm, Moonlight een palominozoon van Pacific.

Vijfde veulen: MILTON

Op 4 mei werdhet 2de veulen van Gitte geboren, ook deze keer een zwartbonte zoon Milton(v. Jari). Zie verder veulenpagina, te koop.

Kopnummer Bontenkeuring 2018! Foto Leontien Ruissen.

 

Vierde veulen: MERCEDES

Ook op 28 april werd de fraaie dochter van Vieno en Ria Ii geboren, de zwarte Mercedes.

Derde veulen: MILO

De zwartbonte hengst Milo van Stal de Toekomst werd op 28 april geboren, een mooie grote maats zoon van Jari en Daphne, zie veulenpagina; te koop.

TWEEDE VEULEN MONALISA

Op 24 april is het 2e veulen geboren, Monalisa van Pacific en Eva, een mooi vos merrieveulen. Eva’s derde dochter, Julia en Liscia gingen haar voor. Zie veulenpagina, te koop.

EERSTE VEULEN: MIRONA e

Op 15 april is het eerste veulen geboren, een zeer chique dcohter van  het kampioenskoppel Pacific en Edelmira, vernoemd naar de overleden hartsvriendin van Edelmira: Mirona A, Zie veulenpagina te koop.

J’ADORE VAN STAL DITO OPGENOMEN MET 80-75

Onze fraaie driejarige J’adore van Stal Dito is in het stamboek selectie A opgenomen met 93 cm en de fraaie bovenbalkscore van 80-75. Superblij mee. Ze is een dochter van Polly van Waterloo, die een goede dag had. ZIjn andere dochter Ivalien van het Slot scoorde met 80-80 nog hoger en zijn derde dochter Ilana vd Kersenhof kreeg een 80 voor beweging.

CHRIS NAM AFSCHEID VAN PUBLIEK

Op onze hengstenshow 17 maart in Liessel heeft onze 30 jarige crack Chris vd Provincialeweg afscheid genomen van het publiek. Hij is voor het laatst in het openbaar verschenen en zijn afscheid was indrukwekkend. Hij wordt NIET teruggetrokken uit de dekdienst, maar hoeft het erf niet meer af gezien zijn leeftijd. In topvorm was hij perfecte conditie en vitaal als effer werd hij terecht in de bloemen gezet en heb ik zelf onder mijn en zijn favoriete nummer I am still standing van Elton John zijn laatste van vele rondes gelopen. Hij verscheen op vele shows en keuringen en heeft zijn rsut nu verdiend. Een fenomeen. Heel bijzonder vond ik dat ondanks de extreme kou Margriet van Asten op zeer hoge leeftijd life getuige kon zijn van zijn afscheid, ook zij is voor mij een fenomeen met zeer veel wijsheid en een enorme gave voor de pony.

POLLY VAN WATERLOO VERHUURD AAN DE BRABANTSE WAL

Polly is voor 2018 weer verhuurd. Hij gaat dit jaar naar de Brabantse Wal bij Erik Boon en komt daar binnen de eigen fokvereniging ter dekking voor derden.

JOEP VAN STAL NIEUWMOED TER DEKKING IN 2018

Met gepaste trots melden wij U dat we een groot talent hebben aangetrokken voor het dekstation in 2018. De 104 cm grote 3 jarige zwartbonte Joep van Stal Nieuwmoed. Deze prachtig getekende, extra bewegende en over een uitmuntende moederlijn beschikkende hengst is voor 2018 bij ons beschikbaar. Hij komt uit de moederlijn van Cazz die teruggaat op de fanatastische Oedske van Dorpzicht en Julie of Marshwood. Wat een talent deze hengst voor de grotemaats kleurfokkerij.

VEEL PONIES VERLATEN STAL

In en fokstal waar elk jaar veel veulens geboren worden is het helaas ook noodzaak dat elk najaar ponies te stal verlaten. Elk jaar meer dan 15 erbij lukt niet. Onze fraaie driejarige Haira van de Kersenhof ging via de Select Sale naar de Familie Temmink in Oldenzaal. De oud kleinemaats kampioene van 2010 Zoë van de Seringenhof ging naar de fijne stal van Ben Knaben in Didam. Madonna mag haar oude dag slijten met achterachterkleindochter Liscia en met Laura van de Kersenhof bij Daniel Zijlmans in Gilze. Lauencia ging naar de Familie Rasenberg in Ulvenhout/Bavel. Lique naar Brenda Koelewijn in Hazerwoude. Larinca naar Jannie van Dusseldorp in Tricht. Luton naar Mark van den Broek. Letsbe the Best. Libero, Lamorghini, Liberte. Laranco II, Loyd zijn naar Frankrijk. In 2018 komen er weer 17 bij als het goed is. Superleuk dat we allemaal zulke leuke plekken hebben gevonden dit jaar.

LINDE PRACHTIG SLOT VEULENSEIZOEN

Op 26 september tegen het vallen der zon kregen we een prachtig slot van het veulenseizoen 2017. Een Vieno dochter en nog wel een schitterende cream-dun van onze kroon preferente Rosalinde, daarmee een volle zus van Daphne en Fabiënne en ze mag blijven!

GEESKE MAAKT TOPSEIZOEN IN STIJL AF DRIE KEER WINST

Na het grotemaats kampioenschap in Etten Leur en het Manifestatiekampioenschap in Ermelo en de publieksprijs in Ermelo was ook in Lunteren in een zeer zware klasse de winst voor Geeske op de nationale merriekampioenschappen. In prachtige vorm walste ze naar de winst, ze stapte fenomenaal. Het was haar 2de winst in Lunteren, 2 jaar geleden won ze ook en een schitterend slot van 2017 voor haar een topjaar.

PREMIEKEURING DOORSLAAND SUCCES IN 2017

Na vorig jaar met het enorme succes van Edelmira hadden we het niet verwacht maar ook in 2017 werd de premiekeuring een groot succes. Hoogtepunt voor ons was de zwaar bevochten grotemaats titel voor Geeske van Stal Dito met moordende concurrentie.

Hoogtepunt was ook de 1ste premie voor onze allerkleinste Eliscia, die het fanastisch deed en nu ook kroon is. Wie had dat gedacht en wat bewoog ze sterk.

Op kop met een 1ste premie net als in 2016 Gitte en ook een prolongatie van de 1ste premie van Fabiënne, wat een dag. J’adore tweede achter de jeugdkampioene. Luton op kop. Donja met een 2de premie kroon en ook een 2de premie voor Eva en Haira. Een mooie 2e plek voor Laetitita en Larissa met premie bij de veulens en derde plek met premie voor Laura en Larinca. Top gewoon!

GEESKE VAN STAL DITO MANIFESTATIEKAMPIOENE EN PUBLIEKSLIEVEILING

Wat een sensatie op de vijfjaarlijkse manifestatie op het KNHS centrum in Ermelo is Geeske van Stal Dito zaterdag 29 juli 2017  uitgeroepen tot manifestatiekampioen in de grote maat en overall publiekslieveling. Nadat ze vrijdag overtuigend haar rubriek won, wat een verrijking van haar tocch al imposante palmares. Het regende helaas behoorlijk maar Geeske stapte en draafde fenomenaal.

 

LETITIA PAKT TITEL IN BALEN

Op de druk bezette internationale prijskamp in het Belgische Balen is onze best bewegende bruinbonte Letitia van Stal Pablito overtuigend veulenkampioen geworden.

 Inmiddels zijn de eerste 14 veulens geboren van 2017, er komen er nog 2 bij later deze zomer. Er zijn 7 hengsten en 7 merries. Kijk op de veulenpagina. De meeste veulens zijn te koop.

Januari 2017: Dit jaar komt de zwarte definitief goedgekeurde Jari van het Kleine Wietje onze stal versterken. De goedfokkende hensgt beschikt over een beste komaf. Hij volgt Polly van Waterloo op, die een jaar naar Duitsland gaat naar Gunter Langbein in Erfuhrt.

27 -08-2016 edelmira sensationeel dag en erekampioen op premiekeuring

De jaarlijkse premiekeuring in Etten Leur is er 1 om nooit te vergeten. Nog nooit waren we zo succesvol dat we het dag- en erekampioenschap opeiste. Enorm trots op Edelmira. Daarnaast werd Fieno ook nog eesns ruinenkampioen en kregen de Vieno kinderen: Fabiënne-Evanca-Erona-Fieno-Edlmira-Gitte en Geeske allen een 1ste premie!!!!! Daarbij kopplaatsen voor Fieno-Edlemira-Geeske en Gitte. Voor Eliscia was er mooie 2e plaats achter een 1ste premie met een 2de premie en ook Donja Ii werd mooi geklasseerd en kreeg een 2de premie. Haira kreeg een twenterpremie en JÁdore een enterpremie en 2de plaats. Bij de vuelens een premie en 2e plaats voor Kathy, Karessa en ook een premie voor Kowalski (1ste), Kashmir en KyronaII Super gewoon en ook en super team!!!

06-08 BOERENDAG RIJSBERGEN GROOT SUCCES

Naast gezelligheid was er ook een hoop succes op de jaarlijkse keuring bij de Boerendag in Rijsbergen. We hadden 2 veulens bij Kashmir werd mooi derde en Karessa kwam op kop en werd veulenkampioenn, ze presenteerde zich extra. Bij de enters Haira vierde, Jendy tweede en J”Ador eerste en middenmaat jeugdkampioene en als klap op de vuurpijl algemeen jeugdkampioene. Daphne 3de en Erona fraai 2de.

27-07-2016 Eerste  vier keuringen succesvol.

Inmiddels hebben we de afgelopen weken aan vier keuringen meegedaan. Die waren zeer succesvol.

Op de bontenkeuring was Haressa derde in een goed rubriek en ma Daphne tweede. Als klap op de vuurpijl werd de driejarige Gitte van Stal Dito van Ton, die bij ons staat en is klaar gezet, dag en erekampioen. Wat een succes.

Op de Zeeuwse Dag van het Paard in Oosterland was Denise helaas onregelmatig, maar werden de andere twee, Erona en Kashmir, rubrirekswinnaar. Erona stond er fantastisch voor en liet zich geweldig zien ze liep bij de laatste drie om het kampioenschap.

Op de zomerkeuring in Ammerzoden werd Haira mooi voerde in een sterke klasse evenals ma Brenda, ook Evanca en Kerenzo liepen in de middenmoot in zeer zware klassen met grote zwarten. Kerenzo liet zich opvallend zien in draf. Het was een gezellige keuring want we hadden een grote groep mee, Pia, Eva, Jennifer, Manuel, John, Monique, Walter, Angelique en Ruud.

Op de minikeuring deden we goed mee. KLoë eindigde kanp als vierde bij de veulens en ook Vicky werd vierde.

27-07 2016 Alle veulens geboren.

Inmiddels zijn alle veulens geboren, een prima jaar. Alle 13 levend en gezond geboren zonder problemen, 7 merries en 6 hengsten. Het merendeel gaan we verkopen, omdat we onze ponystapel niet te veel willen uitbreiden. Kijk op de veulenpagina voor de details.

17-04-2016 Eerste merrieveulen 2016

In de vroege morgen van 12 april is 12 dagen voor de tijd het chique meisje Kathy van Stal Pablito geboren (Zizo maal Edelmira)

kathy

10-04-2016 Eerste veulen 2016

De kop is er af, het eerste veulen van 2016 is geboren op 7 april, de mooie voshengst Kashmir van Polly en Erona. Er komen nog 8 Polly’s en 5 Zizo’s.

13-12-2015 Hengstenkeuring zit er op

De jonge hengstenkeuring zit er weer op. Helaas geen groen licht voor onze Generaal en Geronimo. Maar wel werden er zonen goedgekeurd van de hengsten die we in 2016 ter dekking hebben. Van onze eigen Pacific werd de kleinste hengst van de nieuwe jaargang goedgekeurd, Gallyon of Sportview(81 cm)  en van Wesley van stal van Aschberg, die we huren voor 2016, de best bewegende zwartbonte Gerard van de Ziek.

11-12-2015 Generaal naar Brenda Koelewijn

Onze kleine mooie Generaal is verkocht aan Brenda Koelewijn uit Hazerswoude. We wensen haar veel succes en Generaal veel plezier.

29-11-2015 Geronimo is er klaar voor!

Geronimo stond er tevreden en in mooie conditie bij toen we hem 28 november opzochten bij hengstenhouderij Kramp. Nog twee weken en dan is het uur U daar, in Marienheem op 12 december. Dan is het Jonge Hengstenkeuring. We zijn heel erg benieuwd hoe Geronimo het gaat doen!

03-11-2015 Geslaagde Select Sale met een fijne nieuwe plek voor Carona

De 6de editie van de Shetland pony Select Sale was met de hoogste gemiddelden in zes jaar een groot succes. Ook Carona vond er voor een zeer goed bedrag een nieuwe stal. Ze gaat naar België, naar de familie Engels in Herfelingen bij Brussel. We wensen hen veel succes met Carona.

 

20-09-2015 Verkoopnieuws

De laatste weken is er veel verkoopnieuws. In het weekend van 19 en 20 september vetrokken 7 pony’s naar een nieuwe baas en kort ervoor werd nog een achtste verkocht.
Op zaterdag 19 september kochten Gwenaelle en haar dochter Cerille uit een dorpje nabij het Franse Lille drie mooie hengstveulens, Jantje van Zoë; Jalisco van Evanca en Jivaro van Carona. We hebben er haar ook nog twee drie hengstveulens van Dance bij verkocht (2 van Walter uit Caatje en Brunette) en 1 van Tjeu (uit Daisy) en met zijn zessen hebben ze rond 17 uur koers gezet richting Lille. Ze heeft beloofd volgend jaar terug te komen, leuk. Een paar uur later kwam de Belgische dresusuramazone Lisa Heylen uit Heist opden Berg Jelano (Ria II) en Jesper (Edelmira) ophalen, ze komen bij haar huis te lopen en zullen tzt als rijpony ingezet worden. Voor Jelano vooral erg leuk want die was echt supermak.
Vandaag (20 september) hebben we onze mooie kroonmerrie Aliscia van stal de Toekomst zelf naar Duistland gebracht naar haar zeer enthousiaste nieuwe eigenaresse Jessica Gerk in Drentwede (tussen Vechta en Bremen), die dolgelukkig met haar is. We hopen op veel succes voor haar, volgend jaar komt er in elk geval een veulen van Zizo in Drentwede. Tegen de avond waren we weer terug en is Jaressa (m. Daphne) vertrokken naar haar nieuwe eigenaren, de familie De Scheeper in Kuitaart, de beide dochters waren zeer enthousiast en hebben in haar een superlief groot veulen.
Erg leuk is ook te melden dat onze anderhalfjarige grote maat voshengst Hassan aan Sonja de Jong uit Zoetermeer is verkocht. Deze enthousiaste menster is vele jaren geleden bij ons haar merrie een aantal keren bij Chris komen dekken en heeft zeer veel menplezier van de Chris zonen gehad en nog, maar 1 is wat aan het tobben en wat is dan mooier als onze jongste Chris zoon dan zijn plaats in mag nemen. Carona is inmiddels geselecteerd voor de Select Sale op 31 oktober in Liessel. En de veulens Irona II en Irma zijn inmiddels vertrokken naar de Lagevoort en eigendom van Jan en Maria van Driel, over 3 weken zal Jennifer ook nog volgen richting Liessel en gaat Jamilia naar Theo Arts in Horst.

 

29-08-2015 Topminihengst aangekocht

We zijn ontzettend blij dat we een top mini hengst, die we heel graag wilde hebben, konden aankopen. De tweevoudig Nationaal Kampioen Pacific van Bromishet is namelijk door ons aangekocht. Deze 15 jarige wereldcrack heeft de allerbeste bloedlijnen uit de minifokkerij, is definitief goedgekeurd en werd al twee maal Nederlands Kampioen. Met de aankoop van deze hengst hebben we echt een topper voor de komende jaren.

23-08-2015 De premiekeuring zit er op! 

De jaarlijkse premiekeuring zit er weer op. Het was een enorme klus dit jaar met 13 merries met veulens in de baan en nog 5 zonder veulen. Weekje gewassen. Ook veel werk gehad met het keuringschema voor ons en al onze vrienden, was haast te ingewikkeld. Volgend jaar gaan we een stapje terug doen hebben we besloten, maar het was wel een een superteam dat ons geholpen heeft. Vooral de zes dagen fulltime hulp van Eva Broeren was weer top. Maar ook alle anderen bedankt. Flink wat predikaten rijker deze keer met het preferentschap met 30 punten voor Rosalinde van Stal de Toekomst en kroonpredikaten voor Daphne, Denise, Cherieke en Carona. Dan een kopplaats met voor het eerste een 1e premie voor Erona van Stal de Toekomst, onze persoonlijke favoriet wordt elk jaar mooier en stond er super voor.  Voor het bonte topduo Denise en Daphne wederom eerste premies en ze liepen 2 en 3. Bij de veulens premies voor Julia, Jalisco en Ilana. Jalisco mocht als enige niet zwarte nog aantreden voor het veulenkampioenschap. Haira kreeg een enterpremie en Evanca, Eva, Eliscia, Carona, Cherieke, Fabiënne en Edelmira een 2e premie.

22-08-2015 Verkoopnieuws

Jaressa onze zeer makke schitterende vosbonte grote maats veulen gaat naar de Familie de Schepper in Kuitaart-Zeeuws Vlaanderen; wat zijn we blij dat zij zo’n fijne plek krijgt. Jamilia is verkocht aan Theo Arts in Horst en wordt stalgenote van Haressa. Ilana gaat naar de Familie van den Berg uit Ulvenhout. Ze werd 2e geplaatst op de keuring en was zeker ons fraaiste veulen dit jaar. 

11-08-2015  Buitenlands succes voor fokproduct Stal de Toekomst

We ontvingen het leuke bericht dat de door ons gefokte merrie Felicia v. Stal de Toekomst in Sachsen 3e is geworden op het “Stuten championat” van de Bundesländer Sachsen en Thüringen bij de mini’s. Ze is nu een Staatsprämie merrie( score bij stamboekopname hoger dan 8,0), het hoogste wat de merrie in Duitsland kan halen. Deze vosdochter van onze Vicky heeft als vader Shandy van Bromishet. 

05-08-2015 Veulens Zizo succesvol!

De eerste twee op de premiekeuring aangeboden dochters uit onze 2015 jaargang van Zizo hebben een prima indruk nagelaten.

In Nisse werd de mushroom Janneke van het Truweeltje van laura Geluk uit Maartensdijk merrieveulenkampioen en met premie aangewezen voor Lunteren.

In Maren-Kessel liep Janske van de Riet van Suzanne Timmers dik in de premies.

Gefeliciteerd!

01-08-2015 Leuke en sfeervolle Boerendag

Wat hebben we een mooie reacties gekregen van de deelnemers en wat was het een topdag in Rijsbergen op 1 augustus op de Boerendag. Topweer, topsfeer en toppony’s. Trots dit de fokkers te kunnen aanbieden.
Onze good old Madonna (foto) pakte bovendien de kop bij de seniorenmerries met haar 18 lentes stond ze er nog best bij. Denise werd tweede in een sterke klasse en de anderen deden goed mee. We werden met de door ons voorgebrachte Geeske van stal Dito (v. Vieno van de Bosrand) van vriend Ton van Dun bovendien algemeen boerendagkampioene! En dat met dit deelnemersveld.

12-07-2015 Bontenkeuring 2015 groot succes

De 25ste nationale bontenkeuring is een groot succes geworden. Als voorzitter is het natuurlijk superleuk voor de 25ste keer zoiets te mogen organiseren, toen we destijds in de winter van 1988-1989 bij de initiatiefnemers van het eerste uur hoorden. Superfijne ondersteuning van de rest van het bestuur en veel enthousiasme. Als dan ook de keuring nog goed gaat voor de pony’s heb je een dag om niet snel te vergeten. We hadden twee veulens mee, beiden kwamen op de 2e plaats en de bruinbonte Jirano van Stal de Toekomst (v. Zizo van de Rakkertjes) mocht bijkomen en werd ook reserve veulenkampioen, waarmee hij de titel van Hesperanza van vorig jaar dus in huis hield.
De driejarige Fabiënne van Stal de Toekomst deed het helemaal geweldig, ze won haar rubriek maar werd ook uitgeroepen tot kampioene in de middenmaat, ze overtuigde op alle fronten. We hadden er zeker niet op gerekend, maar het was fantastisch. Eerder was ze al jeugdkampioene op de bontenkeuring. Daphne, haar volle zus, deed het ook fantastisch en won haar sterke klasse met overtuiging. Carona werd mooi derde. Met ook nog kopplaatsen voor de door ons voorgebrachte Grietje van de Bosrand van Walter vd Broek en Hersilia II van Stal Maruschka van de Fam. van Dusseldorp had het team een supermooie dag.

30-06-2015 Een supermooie afsluiter van het veulenseizoen

Evanca is moeder geworden van een schitterend cream dun hengstveulen. Een mooiere afsluiter van het veulenseizoen hadden wij ons niet kunnen wensen. Dat zet de stand dit jaar op 8 merrieveulens en 8 hengstveulens. We zijn zeer tevreden! 

28-06-2015 Prachtig merrieveulen voor Thalita en Polly

Thalita is moeder geworden van een prachtig getekend vosbont merrieveulen! Wat zijn we blij met dit prachtige meisje! Een blijvertje voor de Toekomst?

27-06-2015 Zeer geslaagde start van het keuringsseizoen

De eerste keuring van het seizoen is prima verlopen. In Oosterland op de Zeeuwse Dag van het Paard wisten zowel het mooie zwarte veulen Ilana van de Kersenhof als haar halfzus, de palomino enter Haira, hun klasse overtuigend te winnen. Haira presenteerde zich extra met veel front en beweging. Ilana had een zware klasse, maar stapte zeer ruim en toonde een zeer soepele draf. In de oprichting moest ze het nog net afleggen tegen de fraaie veulenkampioen Joarainnie van het Slot (v. Dance van Polderzicht) van Walter die als kleinste veulens door ons naar de winst bij de miniveulens werd gelootst, ze komt uit een moeder van Hairos maal Latoiska. Brenda werd 2e bij de kroonmerries. De kop is er af en het begin is goed.

21-06-2015 Wonderen bestaan

Het was een bijzonder experiment toen we bedachten het hoogbejaarde koppel Elsje van Stal de Brugsteeg (kr elite pref en nat.kampioene), geboren in 1990 en de in 1987 geboren KEUR-hengst nog een keer opnieuw aan elkaar te koppelen om te kijken of 21 jaar later exact bij de letter J een nieuwe Jannique van Stal Maruschka, uit het zelfde ouderpaar geboren zou kunnen worden.

Eerst al best wel wat gedoe om ze dragend te krijgen en dan afwachten met de dracht en of er een gezond veulen komt. Vervolgens 25% kans op een vosbonte hengst en dus echt een duplicaat en het wonder geschiedde, ze bestaan dus nog good luck voor Jannique II.

19-05-2015 Twee nieuwe veulens

Maruschka en Ria II hebben geveulend. Maruschka kreeg een wolk van een dochter en Ria II heeft een schitterend hengstveulen aan de voet. Heel blij met weer twee gezonde veulens!

11-05-2015 Edelmira heeft een zoon!

Om 23:00 uur was het zover! Edelmira is bevallen van haar eerste veulen. Een prachtige zoon van Zizo. Klik hier voor meer informatie over de geboren veulentjes.

10-05-2015 Babyboom bij Stal de Toekomst

De afgelopen dagen zijn er de nodige veulens geboren. Een prachtige dochter voor Eva, wat betekent dat de 7e generatie nu in de wei loopt! Uniek! Verder kreeg Carona een plaatje van een bruinbonte hengst en gaven Brenda en Rosalinde beiden een schitterend merrieveulen. Klik hier voor meer informatie over de geboren veulentjes.

30-04-2015 Eerste Stal de Toekomstkind van Polly geboren

Daphne heeft een prachtige vosbonte dochter gekregen. Trotse vader van deze Jaressa is onze Polly. Dat maakt Jaressa het eerste Polly-veulen op shetlandstal de Toekomst! Heel blij met deze mooie dame.  Klik hier voor meer informatie over de geboren veulentjes.

23-04-2015 Zoë heeft een prachtige zoon gekregen

Zizo en Zoë zijn de trotse ouders geworden van een prachtige zoon. We hebben de kleine vernoemd naar de vader van Ruud. Vandaar Jantje van Stal de Toekomst. Klik hier voor meer informatie over de geboren veulentjes.

18-04-2015 Hengstveulen voor Aliscia

Aliscia en Zizo hebben een prachtige zoon gekregen. Jochem van Stal de Toekomst. Klik hier voor meer informatie over de geboren veulentjes.

13-04-2015 Jamiro en Jira geboren!

Vicky en Denise zijn op dezelfde dag mama geworden! Vicky gaf ons een prachtig bruin hengstveulen van Dance en Denise een wonderschone dochter van Chris! Deze Jira is ons meest verwachte veulen van 2015. Ze werd 14 dagen over tijd geboren uit de 27 jarige Chris en zijn achterkleindochter, de 2 voudig nationaal erekampioene Denise. Klik hier voor meer informatie.

05-04-2015 Het eerste veulen is geboren!

Erona heeft ons vandaag een prachtig merrieveulentje gegeven. Irona van Stal de Toekomst! Zizo is de trotse vader. Klik hier voor meer informatie.

11-01-2015 GROTE OVERWINNING VOOR KLEINE DANCE OP HENGSTENKEURING

De kleine trots van de stal Dance van Stal Polderzicht heeft historie geschreven op de hengstenkeuring 2015 in Marïenheem. Dance wist op kop te komen van zijn rubriek en een 1e premie te behalen. Voorwaar een grote prestatie voor de kleine man. Twee jaar geleden bij zijn goedkeuring met een 2e premie een heel klein, groen, smal hengstje viel Ruud van Raak toch voor hem en na rijp beraad met vriend Walter van den Broek kwam hij naar Stal het Slot in Oud-Gastel. Vorig jaar al toonde Dance een mooie ontwikkeling die ook door de jury in het hengstenkeuringsverslag werd onderkend. Hij moest toen nog genoegen nemen met een 2e premie en een 2e plek achter zijn rivaal Dark Night van de Witsie, die een 1e premie kreeg in 2013 en 2014. Dit jaar werd Dance opnieuw in perfecte vorm klaargestoomd. Toen hij uiteindelijk om drie uur aan de beurt was legde hij een perfect optreden weg in de keuringsbaan, ontspannen, ruim instappend en met en zeer actieve en constante draf met houding en oprichting was hij echt in bloedvorm. We voelden dat zelf wel aan en het was al door velen gezegd, maar wat is het dan mooi als dat ook door de jury erkent wordt. Want Dance kwam op kop van zijn rubriek met als enige een 1e premie!! En dat met zijn 80 cm. Wat een ontlading en wat een fans heeft de hengst en terecht, want wat is het een toppertje. Onze dag kon natuurlijk niet meer stuk, als in een droom liep hij bij het illustere viertal in de kampioenskeuring. Hij was nog altijd in vorm en wat gaf de kleine man nog een partij, samen met de latere kampioen bleef hij als enige van de vier met een krachtige lange stap en opgeheven front zijn beste beentje voortzetten en moest hij uiteindelijk het hoofd buigen voor Black Diamond of Sportview, beslist geen schande. In een euforische stemming reden we huiswaarts en wat zijn we trots op onze kleine man. Dank aan alle fokkers en mensen die zich met morele dan wel fysieke steun hebben ingezet voor dit schitterende begin van 2015.

09-12-2014 Fieno is er klaar voor!

Fieno is er klaar voor om wat kleur te brengen tussen de 36 zwarten in de grote maat donderdag op de jonge hengstenkeuring!

 

19-11-2014 In Memoriam: Hairos van Stal Fortuna

Vandaag is onze kleine grote man overleden. De in 1993 bij onze overbuurman wijlen Dre Haarselhorst geboren vos mini was altijd al ons grote idool. In september 2000 konden we hem eindelijk bij ons op stal halen en bracht wijlen Gerard Vaessen hem voorgoed naar ons. En wat heeft de kleine wonderhengst ons veel gebracht, meer dan wie ook met als absolute hoogtepunt het Nationaal en Erekampioenschap op de hengstenkeuring 2002, hier na zijn victorie omhelst door Pablo, toen 4 jaar. Oh wat hebben we die video vaak teruggezien. Hij was een vriend. De enige voshengst met dit palmares. Keur en preferent leverancier van vele toppers en kampioenen. Jaren en jaren nummer 1 op de fokkerij-index. Bewegingsververver, charmeur en bovenal onze trots! Dat hij moge rusten in vrede en dat zijn beeld nog vele vele jaren mag voortbestaan in zijn nafok. 

03-11-2014 Alle veulens bij hun nieuwe baasjes.

De afgelopen weken zijn alle verkochte veulens naar hun nieuwe baasjes gegaan. Superleuk dat ze zo goed terecht zijn gekomen. Op 20 oktober ging Heidi naar Wendy Wortman in Hengstdijk, ze kwam hem zelf ophalen met haar fanatieke dochters. Op 24 oktober ging Haressa naar haar nieuwe fokstal bij Theo Arts in Horst. Op 26 oktober ging kampioene Hesperanza eindelijk naar de familie van Bekhoven in Waalwijk, ze werd met veel plezier onthaald en heeft er een reuzeplek. Op 1 november hebben we de cream-dun hengst Heroique en de bruinbonte Ester naar Spanbroek gebracht, naar de nieuwe superfanatieke eigenaresse Jessica van de Water. We wensen alle kopers heel veel succes met hun aanwinst en blijven de uitgroei natuurlijk met belangstelling volgen.

19-10-2014 Zoon van Polly weer Nederlands kampioen

Bij de Nationale Kampioenschappen in Lunteren heeft Wando van Stal het Hurkske (v.Polly van Waterloo) wederom gezorgd voor een Nederlands Kampioenschap. Hij won net als 2 jaar geleden het Nationaal Kampioenschap Enkelspannen, een topprestatie! Johan Lap zijn eigenaar reed de 105 cm grote Sport A hengst naar de titel na een spannende en zware strijd. Polly’s toch al grote naam als tuigvererver stijgt verder, let op papa wordt nu zelf getuigd!

30-09-2014 Een bezoekje aan Generaal

We bezochten in de hengstengroep Generaal vd Kersenhof, zoon Beloki en Cherieke, we hadden hem een half jaar niet gezien, maar hij is super mooi en klein gebleven, nog maar 72 cm met anderhalf jaar!

24-08-2014 Superpremiekeuring achter de rug

Zo, the day after met een voldaan gevoel over de goed verlopen keuring van gisteren. Mooie resultaten en bovenal superblij met alle fijne hulp, waardoor het een gezellige goedlopende dag was voor onze stal. Wel een hele klus met 30 kleurpony’s. Nogmaals dank Sietse Vissers, Eva Broeren, Sterre Gockel, Jessica Van de Water, Sonja Kant, Suzanne Timmers, Tom Loots, Maria van Driel, Romana Heyne, Pronk Stables, Esther van den Berg. Geurt van den Brink, Manuel van Raak, Pablo en de niet facebookers Jan Lips, Ronald, Jannie van Dusseldorp, Eef van Meekeren en Ingrid Willemsen voor al jullie steun en hulp.
Onze veulens hebben voor 7 van de 10 een premie boven verwachting gescoord met natuurlijk als klapper de dubbelslag met de veulenkampioen en de reserveveulenkampioen, allebei voor Lunteren het topduo Hesperanza en Heidi, de Rex-dochters. Onze enige jeugdpony Fabiënne kreeg een twenterpremie en de enige enter die we voorbrachten Geeske van Stal Dito van onze grote vriend Ton van Dun bleek goed voor de kopplaats, het middenmaats jeugdkampioenschap en als klap op de vuurpijl het algemeen jeugdkampioenschap. Top voor Ton en Dian natuurlijk en ze mag natuurlijk ook mee naar Lunteren.
Bij de oudere merries 12 stuks met maar liefst vijf driejarigen. Mooie resultaten met 3 eerste en 9 tweede premies. Opnieuw een 1e premie voor Denise Stal de Toekomst, die achter de grotemaatskampioene 2e liep en voor het eerst een 1e premie voor Daphne en voor onze kleine ster Edelmira van stal Pablito. Ook een kopplaats voor de allerkleinste pony van de keuring Elisicia, die met haar 75 cm bij het kampioenschap de rest ruim voorbleef, nu al 2 kopplaatsen uit 3 optredens. supertrots op onze kleine meid. De zenuwen van Aliscia haar halfzus werden in de erg krappe hoofdring die ook nog eens volstond met van alles wel erg op de proef gesteld, waardoor ze tijdens het rondstappen van de kop moest en ook een premie lager kreeg dan de uiteindelijke kop, erg jammer, maar ja op elke keuring wel een pechmomentje. Overall zeer, zeer tevreden.

06-08-2014 Goede resultaten op Boerenfokdag

Goede resultaten op boerendag. Vicky was in supervorm en kwam op kop voor de minikampioene van de zomerkeuring Ammerzoden en Edelmira deed ook de kop en bewoog weer extra. Heidi ook trouwens, ze werd tweede. Fabiënne en Ria wwerden 4de. Ook voor Walter Van den Broek en Tjeu Bömers een kopplaats. Een supermooie en gezellige dag!

27-07-2014 Geslaagd tuigpaardengala

Het tuigpaardengala 2014 is succesvol verlopen. Sybe pakte twee maal de 2e plaats en liep sterk. In het damesnummer werd Sterre met Syb in bruidsjurk tweede en zelf geplaatst voor de grote finale!

26-07-2014 Laatste veulen van dit jaar geboren

We sluiten het veulenseizoen 2014 af met een prachtig hengstveulen voor Evanca en Chris. 23 jaar verschil tussen beiden en samen hebben ze een best vosveulen op de wereld gezet.

21-07-2014 Een succevolle zomerkeuring

Ook de 2e keuring van 2014 is succesvol verlopen. Heel trots waren we namelijk op de kopplaats voor onze Erona van Stal de Toekomst bij de driejarigen. In deze sterke rubriek werd ze als 2e opgeroepen, maar pakte na enkele ronden de volle winst. De nationaal kampioene van de bontenkeuring 2014 werd bijvoorbeeld maar 5de in deze klasse. Het is voor Erona haar 2e kopplaats, ze is echt schitterend uitgegroeid, een ware opvolger als laatste dochter van Bionda. De andere pony’s lieten zich ook prima zien in Ammerzoden, Donja werd 3e en Heliscia 5e.

15-07-2014 Planning tuigpaardengala bekend

Syb start zondag in het 25ste Tuigpaardengala om 10.40 uur(met Ruud van Raak) en 13.15 uur (Met Sterre Gockel in het damesnummer) Kijk voor meer informatie op www.trouwekameraden.nl

12-07-2014 Eerste keuringssucces is binnen; Denise prolongeert eretitel

Op de nationale bontenkeuring zijn we wederom zeer succesvol geweest. Aan het eind van de dag werd onze 4-jarige topper Denise van stal de Toekomst uitgeroepen tot erekampioene, voor de tweede keer in successie pakte ze deze hoofdprijs van de dag en werd de beste van de keuring, Haar dochter Hesperanza van Stal de Toekomst werd bovendien op kop geplaatst en reserve veulenkampioene! De zusjes Daphne en Fabiënne werden beiden mooi tweede achter de kampioenen in hun maat. Uiteraard zeer trots en blij met het resultaat.

12-07-2014 Heidi verkocht naar Wendy Wortman

Ons mooie bruine veulen Heidi van de Kersenhof is verkocht aan de enthousiaste Wendy Wortman en haar dochters uit het Zeeuwse Hengstdijk. Het prachtige grotemaats bruine veulen zal daar een mooie plek krijgen. Ze gaat eerst nog mee naar Rijsbergen en de premiekeuring.

26-06-2014 Een prachtig hengstveulen voor Thalita

Vandaag geboren ons voorlaatste veulen van 2014.  De mooie stevige voshengst Haribo van Stal de Toekomst, zoon van Beloki uit Thalita.

24-06-2014  Anastatia naar een nieuw baasje

Ook Anastatia heeft een nieuw baasje. De enthousiaste Welshfokster Anita de Graaf kocht haar gedekt door Polly en daarmee verhuist Anastatia naar een bijzonder fijne plek in Strijen. Anita, veel geluk en plezier met de nieuwe aanwinst!

24-06-2014 Fraukje verkocht

Fraukje van de Brugsteeg is verkocht aan de enthousiaste familie Willemsen uit Doornspijk. We wensen hen veel plezier en geluk met deze fijne merrie.

10-06-2014 Heroique verkocht

Heroique is verkocht aan de enthousiaste Jessica van de Water uit Hoorn. Hij gaat in de toekomst dienen als menpony. Wij wensen Jessica heel veel geluk en plezier met dit bijzondere kereltje.

10-06-2014 Hesperanza verkocht

Ons oudste veulen van dit jaar Hesperanza is verkocht aan de enthousiaste Hasse Van Bekhoven uit Waalwijk.

08-06-2014 Verdrietig nieuws…

Na de vreugde over de geboortes van de veulens, helaas ook slecht nieuws. Herout was al een aantal dagen niet fit en helaas, ondanks alle inzet en hulp van de veearts, hebben we hem niet kunnen redden. En alsof dat nog niet verdrietig genoeg was, vonden we op 7 juni zomaar ineens Henrico dood in het land. Een paar hele verdrietige dagen achter de rug dus… Afscheid nemen van een dier is nooit makkelijk, maar zeker niet van een veulen dat net aan het leven begonnen is…

20-05-2014 Schitterend hengstveulen voor Maruschka

20 mei is Hassan geboren. Prachtige voszoon van Maruschka en good old Chris. Zeer blij mee en zeker een waardig opvolger van zijn bewezen succesvolle vader.

11-05-2014 Drie veulens tegelijk

De oogst van de afgelopen avond nacht. twee palomino’s van Beloki, waaronder eindelijk de voorlaatste die we krijgen een palomino merrieveulen en nog wel uit kampioene Brenda van Manuel; Haira. Haar halfbroer is van Ton van Dun, een flinke 8 dagen te laat geboren mooie palomino hengst van de 1e premie vosbonte Samira van Stal Gyant, van net na middernacht.

10-05-2014 Prachtig veulen van Chris geboren

Bij Eric Boon uit Halsteren is een prachtig merrieveulen geboren van Chris uit Oetske van de Baatenhof. Van harte gefeliciteerd met de geboorte van deze mooi Hippie van de Brabantse Wal.

07-05-2014 Geboortegolf

Is niet grappig, ben je 4 dagen vrij om veulens te vangen van 2 tm 5 mei, gebeurt er niets, moet je de zesde naar lelystad voor het werk veulenen ze alle vier in 1 dag. twee voor vertrek in de nacht en twee tijdens afwezigheid maar Manuel enPablo hebben strak opgelet en het geheel goed begeleid. 6 mei blijft hier de geboortedag elk jaar weer; Bionda is vandaag 27 geworden Van links naar rechts de oogst van 6 mei 2014 vos merrieveulen van good old Chris uit zijn achterkleindochter Daphne, Haressa, haar eerste, dan een zeer fraaie sterke lichte cream dun hengst van Rex vd Renderklippen uit onze topfokmerrie Rosalinde Heroique dan eindelijk weer een levend veulen voor de 17 jarige preferente Madonna, hengst van Beloki en tot slot een fraai merrieveulen voor onze vriend Ton van Dun, bij ons geboren uit Rex en Bellane van Stal Dito al haar 4de merrieveulen en ook nog mijn grote idool Ilse naar de finale vh songefestival. Topdag. Dank aan de boys Pablo en Manuel die Heroique en Haressa veilig op de wereld hielpen toen ik nog werken was. Stand 6 hengsten 4 merries, nog 4 te gaan en nog 3 voor Ton.

02-05-2014 Nakomelingen Polly van Waterloo oppermachtig

Op het oranjeconcours in De Bilt waren de nakomelingen van onze hengst Polly van Waterloo oppermachtig. De competitierubriek enkelspannen werd gewonnen door Zorro van stal het Hurkske (v.Polly van Waterloo). Waldo van Stal het Hurkske (v. Polly van Waterloo) won het damesnummer en als klap op de vuurpijl wonnen Waldo en Zorro de rubriek tweespannen.

30-04-2014 MERRIEveulen voor Manuel

Zevende veulen vannacht geboren om 01.30. Een  bruine merrie van Rex van de Renderklippen uit Ria, Eindelijk na 6 hengsten weer een merrie voor Manuel. Hij was erbij. Blij! Mooie meid: Heidi van de Kersenhof.

25-04-2014 Prachtdochter voor Zoë

Het 6 de veulen geboren om 01.45 uur vanacht en na 4 hengsten weer een merrie van Beloki uit Zoë van de Seringenhof. Het is haar 6de veulen, haar 4e dochter. Het wordt waarschijnlijk Helisicia. Hangt nog even van Madonna af. Nog 8 veulens te gaan, bijna op de helft, maar ook nog 6 van Ton hier dus we zijn nog wel even bezig.

23-04-2014 Schitterende palominozoon voor Donja II

Pablo heeft eindelijk weer een veulen na drie jaar. Een mooie palomino hengst Herout, het eerste veulen van Donja. Het was een uiterst zware bevalling, maar gelukkig alles okay.

21-04-2014 Een zoon voor Aliscia

Alweer de 3e hengst op rij van Beloki (vorig jaar ook al 4 hengsten van hem). En ons 4e veulen. Huntelaar, voszoon van Beloki uit Aliscia. volle broer van Gigant Ii van Brenda Koelewijn. Nog 10 te gaan en nog 6 van Ton.

13-04-2014 Palominozoon voor Carona

Vandaag geboren, een palominozoon voor Carona (v.Pascal), uit Beloki. Hij is van Ria Satter-de Haas en mij, we hadden eigenlijk Haasje van Stal het Haasje op de lijst staan, maar dan gaan we nog even langs de raad van geldermalsen en Bavel halen, dus kan nog wijzigen. Volle broer van Google van Sonja Kant, maar deze heeft de kleur en maat van papa en Google de kleur en maat van mama.

09-04-2014 Een prachtige zoon voor Cherieke

Het 2e veulen alweer. Keurig op de melder voor het werk vanmorgen. Er zat een pootje terug maar we waren erbij. Volle broer van Generaal, een voshengst voor Manuel met de naam Hercules van de Kersenhof, van Beloki maal Cherieke van stal de Noorderkempen. 

05-04-2014 Hoop! Een prachtig begin van het veulenseizoen

Vandaag de kop van het veulenseizoen eraf en hoe! Het eerste veulen van onze trots de 1e premie kampioene en erekampioene bonten 2013, Denise van Stal de Toekomst heeft gelijk een vosbont merrieveulen gegeven van Rex van de Renderklippen. Hesperanza (colombiaans voor hoop) van Stal de Toekomst. Ze heeft weliswaar weinig wit maar is bont, ze lijkt erg veel op papa.

03-04-2014 Een zeer trieste dag…

Een zeer trieste dag vandaag. We vonden ons kampioensveulen van vorig jaar, Gigi van stal de Toekomst, dood in de stal. Onverklaarbaar… een zeer mooi, vitale en gezonde enter. We hadden erg veel met haar op en veel verwachtingen van deze supermooie meid. We zullen ze vreselijk missen. Ook voor Pia den Braver heel naar.

29-03-2014 Maar liefst 5 merries stamboekopgenomen

Op 29 maart zijn we met maar liefst 5 merries naar de stamboekopnames geweest, een record voor ons. En ze zijn alle 5 opgenomen met prima scorelijsten. We hebben er twee mini’s, twee kleine maat en 1 grote maat bij. In de minimaat werden Eliscia met 75 cm en Eva met 83 cm opgenomen, in de kleine maat Edelmira met 90 cm en Erona met 92 cm en Evanca in de grotemaat met 101 cm. Edelmira had de beste score lijst met zeer hoge punten voor de beweging.

17-03-2014 Zeer geslaagde hengstenshow!

Zaterdag 15 maart was het weer zover. De jaarlijkse hengstenshow bij Stal de Lagevoort. Onze hengsten Polly van Waterloo, Chris van de Provinciale Weg hebben zich keurig laten zien. Chris bewees dat ook een hengst van die leeftijd nog vol bravour door de baan kan marcheren. Hetzelfde gold voor good old Hairos, die dit jaar in Drenthe ter dekking staat. Onze jonge spruit Dance is dan wel klein van stuk, maar liet zien dat ook de kleinsten prima kan marcheren. Met een druk bezochtte avond, veel prachtige hengsten en bovenal een prima sfeer, was het zondermeer een zeer geslaagde hengstenshow. Op naar volgend jaar!

15-03-2014 Nieuwe hengstenfolder

De hengstenfolder 2014 is klaar. Klik hier om hem te downloaden.

19-01-2014 Een nieuwe crack op stal de Toekomst! Vieno naar nieuwe eigenaar

We hebben een nieuwe hengst op stal, we zijn namelijk eigenaar geworden van de bekende definitief goedgekeurde crack Polly van Waterloo. Deze crack heeft zijn sporen in de fokkerij verdiend en was ook in de keuringsbaan zeer succesvol met alleen maar 1e premies. We hebben Polly in de eerste plaats vanwege zijn bloedvoering gekocht. Hij zorgt voor volledig vreemd en nieuw bloed in onze stal. Maar daarnaast zeker ook vanwege zijn sterke fundament, zeer goede bewegingen, die hij bewezen heeft sterk te vererven, en sterke nafok. Lees alles over deze tophengst op zijn eigen pagina.

11-01-2014 Dance maakt indruk tijdens NSPS hengstenkeuring 2014

Tijdens de 2014 NSPS hengstenkeuring, hebben we Dance gepresenteerd. We hebben de hengst klaargemaakt voor Stal het Slot en hem voorgebracht. Wát een hoop positieve reacties mochten we ontvangen uit allerlei hoeken. Hij stond er super voor en liet zich goed zien. Met een dikke tweede premie, keerden we huiswaarts! Volgens ons zit er nog meer in het vat, dus Dance komt zeker terug om zich opnieuw te laten zien! Nu kijken we vooral uit naar zijn eerste veulens!

26-11-2013 Vieno van de Bosrand definitief goedgekeurd!

Onze tophengst Vieno van de Bosrand ontving vandaag het bericht dat hij op de komende hengstenkeuring definitief kan worden goedgekeurd. Een mooie kroon op zijn toch al imposante loopbaan. Zijn index is 13.68! Een hele fraaie score. Bij de ouderen dieren 15 S opnames en 14 beoordelingen op de premiekeuring, waarvan 3 eerste-, 10 tweede- en 1 derde premie. Van de 18 twenters werden er 14 geprimeerd en van de 19 enters maar liefst 18. Bij de veulens voor 35 van de 50 een veulenpremie. In totaal zijn 69 dieren van hem geregistreerd.

27-10-2013 Hairos verhuurd voor seizoen 2014

Onze keur preferente mini Hairos van Stal Fortuna is toch weer verhuurd voor 2014. Hij gaat de fokkerij versterken in Drenthe bij Stal de Multanhof van de Familie Willems uit Roderesch. Aan de ene kant hadden we hem graag thuis gehouden, maar dan hadden we de merries moeten verdelen over Zizo en Hairos, op zich prima maar qua aantal niet nodig en daarom gunnen we deze enthousiaste fokkers nog graag een jaartje plezier van Hairos.

27-10-2013 Belasca via de Select Sale naar nieuwe eigenaar

Via de geslaagde Shetland pony select sale heeft onze Belasca een nieuwe eigenaar gekregen. We wensen de Gebr. Jeurissen uit Veenendaal heel veel succes met deze fraaie aankoop.

20-10-2013 Gigi 2e plek nationale kampioenschappen! 

De Nationale Keuring is ver boven verwachting verlopen, Gigi eindigde op een zeer fraaie tweede plaats in haar klasse, onze hoogste notering sinds de nationale in Lunteren is. Leuk was dat haar grootste fan, Pia, speciaal was gekomen, dat hielp natuurlijk. Ze weerde zich weer dapper en ook pony nummer twee Flox van het Berckepad, die we voor vriend Geurt hadden meegenomen, werd tweede achter de jeugdkampioene. Manuel met Fabiënne en Eva met Vera v Stal de Lagevoort deden het prima bij het NK voorbrengen.

 

23-09-2013 Zizo van de Rakkertjes komt naar Bavel!

De bruine 1e premie hengst  Zizo van de Rakkertjes komt in 2014 en 2015 terug waar hij verwekt is: op Stal de Toekomst in Bavel. Hij werd er niet geboren, want de moeder werd een maand voor de geboorte van Zizo verkocht, maar dus wel verwekt. Vader My Number One of Duke Stable stond in 2004 en 2005 ter dekking in Bavel. Hij stond toen bovenaan alle minihengsten met zijn index. De moeder Lady Poppet van de Nijkamphoeve, een zwarte 1e premie kroon en kampioensmerrie, stond ook een aantal jaren op de fokstal in Bavel. Uit deze paring werd de later goedgekeurde 1e premie hengst Zizo geboren. Zizo heeft een sterke jaargang 2013 afgeleverd. Eerder werd hij zeer beperkt ingezet maar bracht wel de inmiddels bekende bonte Ente van Baarschot, meevoudig kopnummer en bekroond met veulen-, enter- en twenterpremie. In Sint Oedenrode liepen recent twee fraaie Zizo’s op 1 en 2 in hun klasse. De afgelopen jaren stond er een palomino ter dekking in bavel, eerst 2 jaar Shandy van Bromishet en daarna Beloki van Stal Brammelo. De komende 2 jaar dus de bruine Zizo.

 

08-09-2013 Gigant II verkocht!

Gigant II is verkocht. Hij gaat in oktober naar Hazerswoude, naar de familie Koelewijn. We wensen hem veel geluk en succes met dit prachtige veulen.

01-09-2013 Gelviro en Google naar nieuwe eigenaren

Vanmiddag zijn Gelviro en Google naar hun nieuwe baasjes gegaan. Gelviro is naar Belgisch Limburg en gaat als gezelschap bij schapen en geiten dienen. Google is naar stal de Achterweg van onze vrienden Sonja en Ronald, waar hij gaat dienen als maatje voor de 1 jaar oudere Flavino van de Achterweg, zoon van Hairos, die opgefokt wordt voor Mariënheem. We wensen de nieuwe eigenaren veel geluk met de Beloki-zonen.

31-08-2013 Goede keuring Zuid Holland voor vriend Geurt en nafok Toekomsthengsten.
 
Gisteren met de pony’s van onze goede vriend Geurt van den Brink naar de keuring geweest in Zuid Holland. Was zeer succesol. Alle 3 de veulens geprimeerd, waarbij twee van Jannique en 1 uit een moeder van Jannique en mooi geklaseerd. Alle 3 de enters geprimeerd, waarbij twee op kop, daarbij een schitterend jaarling van Vieno en de middenmaats jeugdkampioene. Bij de ouderen twee eerste en twee tweede premies. De bonte Jannique dochter Cactus van het Berckepad kreeg een 1e premie! Dot, de zwartbonte van Pascal een 2e premie.

 

24-08-2013 Premiekeuring 2013!

Na een intensieve voorbereiding en héél veel wassen (dat krijg je met al die bonte en lichte pony’s) was het vandaag D-day. Met 28 pony’s naar de premiekeuring in Ettenleur. Aan het eind van de dag konden we de volgende balans opmaken:

Bij de hengstveulens 3 kopnummers en 4 veulens van de 6 een premie.
Bij de merrieveulens de reserve veulenkampioen en van de drie veulens 2 geprimeerd.
Bij de jeugd 1 enter en 5 twenters, 5 geprimeerd.
Bij de oudere merries een 1e premie en 7 tweede premies.

Klik hier voor het volledige verslag van de dag. 

16-08-2013 Guus Geluk verkocht

Guus geluk is vandaag naar zijn nieuwe enthousiaste eigenaresse gegaan Joke de Feyter in het Belgische Kampenhout. Hij gaat als men en mogelijk fokpony dienen. Jammer dat ons mooiste veulen nu niet mee naar de premiekeuring kan, maar het is een erg leuk en lief veulen, dus we gunnen hem het geluk van een leuke plek van harte en wensen Joke en haar man en zoon veel geluk met Guus.

03-08-2013 Genoten van de shetlandkeuring Boerendag Rijsbergen

Vandaag een leuke shetlandkeuring op de Boerendag Rijsbergen. Lekker weer en fraaie pony’s en enthousiaste deelnemers. Voor ons zelf ook een mooie dag met het mini veulenkampioenschap voor onze kleine Beloki-dochter Gigi van Stal de Toekomst. Mama Vicky won ook nog eens haar sterke klasse. We hebben weer genoten!

28-07-2013 3e keuringsweek wederom succes

Ook het 3e keuringsweekend is goed verlopen. We waren heel blij dat onze stoere zwarte hengst Guus Geluk van de Kersenhof bij het rondstappen naar de eerste plaats mocht. Hij bewoog dan ook met veel power en toonde veel front. Erona deed het zeer goed en eindigde middenin een sterke groep. Daphne werd tweede, direct achter de Europees Kampioene van Ermelo.

25-07-2013 Succesvol 2e keuringsweekend

Het 2e keuringsweekend is goed verlopen. Op de minikeuring verraste Eva met een mooie 3e plaats in een sterke klasse, duidelijk beter dan in 2012. Generaal en Cherieke deden het ook prima. Generaal bewoog sterk en bleek duidelijk het kleinste veulen.

Op het Tuigpaardengala was het warm maar ging het goed. In de 1e manche van het Open Chaams Kampioenschap klopte Manuel van Raa met Syb vader Ruud met Jannique, ze werden 3e en 6e. De dames Eva Broeren en Sterre Gockel werden 4 en 5 in het damesnummer met Jannique en Syb en zagen er voorbeeldig uit en dat leverde Eva de prijs voor het schoonste geheel op (zie foto).

25-07-2013 Jannique verkocht

Na 19 jaar is Jannique verkocht. Deze schitterende hengst gaat naar Wim Pieters in het Belgische Basselte. We wensen hem veel plezier en foksuccessen met deze superhengst.

14-07-2013 The day after: Nationaal- en Erekampioen Denise

Nog nagenietend van gisteren, even onze nationaal bontenkampioen 2013 op de gevoelige plaat vastgelegd. Wat zijn we trots op haar! Onze driejarige eigengefokte Denise, hier met haar deken, prijzen en kampioenslint. Een keuringsmoment om nooit te vergeten, want hier werk je als fokker naar toe! Op naar de premiekeuringen! We hebben er zin in!

13-07-2013 Zeer succesvolle bontenkeuring voor Stal de Toekomst!

Een super bontenkeuring vandaag voor ons, de beste ooit. Voor het eerst in 23 edities Algemeen Nationaal Kampioen en Erekampioene met onze eigen gefokte Denis. Hier zie je alle prijzen.

Denis pakte vier bekers (rubriekswinnaar, grotemaatskampioene, dag en erekampioene), een oranje dek, een kampioensjerp, waardebon en een berg strikken.
Fabienne werd jeugdkampioene! en won haar rubriek ook. De derde Vieno die we bij hadden, Daphne werd ook rubriekswinnaar. Tot slot werd Gitte, het Vieno veulen van onze vriend Ton van Dun reserveveulenkampioene, een topdag voor Vieno dus. 

 

23-06-2013 Giovanna verkocht aan Stal het Slot

Onze laatstgeborene van dit jaar heeft al een nieuw plekje gevonden! Wij zijn ontzettend blij dat Giovanna in Stal het Slot een fantastische nieuwe eigenaar heeft gevonden, waar ze met haar bloedlijnen ongetwijfeld van toegevoegde waarde zal kunnen zijn! Wij wensen Walter en zijn familie heel veel plezier van en succes met dit mooie merrieveulen.

04-06-2013 Veulenseizoen afgesloten met super merrieveulen Maruschka

Vandaag is het laatste 2013 veulen geboren! Een prachtige afsluiting van een mooi veulenseizoen dat we gelukkig zonder dierenarts zijn doorgekomen. Na jaren eindelijk weer een grotemaats vosmerrie! Ze heet Giovanna van stal de Toekomst, Vieno maal Maruschka P. Alles gezond en kijkt goed! Wat willen we nog meer! Eindstand 7 hengsten en 3 merries. Dik tevreden! Voor alle informatie over de veulens, klik hier.

31-05-2013 Damora verkocht!

Onze mooie driejarige kleinemaats vos Damora van de Kersenhof is verkocht aan een jong enthousiaste fokster, Mariska Schipper uit het Noordhollandse Zwaag. Zij zal in Noord Holland de fokkerij gaan dienen en ter keuring komen en t.z.t. in de mensport uitkomen. We zijn bijzonder blij dat deze mooie en brave merrie zo’n leuk nieuw adres heeft en wensen Mariska en Kim veel succes met Damora.

19-05-2013 Een prachtige zoon voor Ria II

?Jawel veulen nummer 9 van de 10 is geboren vanavond, precies op de uitgetelde dag en jawel de 7de hengst! Een schitterend veulen dat wel, een zwarte zoon van Vieno en Ria II vd Kersenhof, voor Manuel de 3de hengst van de 3, vorig jaar 2 hengsten. Guus Geluk van de Kersenhof, nog 1 veulen te gaan begin juni. Voor alle informatie over de veulens, klik hier.

19-05-2013 Gwendolyn verkocht aan Stal de Lagevoort

De prachtige vosdochter Gwendolyn (Beloki x Zoë) is verkocht. Zij gaat de stal van Jan en Maria van Driel versterken zodra ze haar mama mag verlaten.

14-05-2013 Prachtige dochter voor Vicky

In de schemering werd vanavond een prachtig vosmerrietje geboren van Vicky en Beloki. De tweede dame in het veulengezelschap dit jaar! En wat voor een! Net geboren lijkt het al heel goed. Binnenkort volgen de droogfoto’s! Voor alle informatie over de veulens, klik hier.

12-05-2013 Zeer geslaagd hemelvaartweekend

We hebben een heerlijk weekend achter de rug. Met een opkomst van ruim 60 mensen, was de open dag op Shetlandstal de Toekomst, net als voorgaande jaren een succes. De prachtige Hagepreek van de Ledevaertkerk was ook dit keer weer een bijzondere ervaring. En om het weekend compleet te maken, hebben we op 12 mei genoten van een zeer goed optreden van Syb op het RAD gala, met ondermeer een sterk debuut van Sterre Gockel bij het damesnummer met Syb. Kortom, een zeer geslaagd weekend!

11-05-2013 Volle broer van Daphne en Fabiënne geboren!

Veulen nummer 7 is geboren in deze vroege natte ochtend. Volle zus van Fabienne en Daphne uit Rosalinde en Vieno, de vosbonte hengst Geronimo. Een zekere blijver! Voor meer informatie over deze vosbonte kerel, klik hier.

30-04-2013 Koningskind voor onze Carona!

Een zeer zware bevalling, maar het resultaat is er dan ook naar! Een  prachtige zwartbonte zoonvan Beloki, het 1ste veulen van onze Carona. We hebben hem Google genoemd. Hij is apart mooi getekend en moeder Carona doet het uitstekend, zo voor de eerste keer. Voor meer informatie over Google, klik hier.

29-04-2013 Prachtig Beloki-merrieveulen bij Suzanne Timmer

Na een schitterende dochter vorig jaar van Shandy van Bromishet, werd er ook dit jaar weer een merrieveulen geboren uit de door ons gefokte Conchita van de Kersenhof. Nu tekende onze Beloki voor het vaderschap. Suzanne Timmer is de trotste eigenaresse. Van harte gefeliciteerd!

27-04-2013 Het eerste merrieveulen is geboren!

Zoë is vandaag bevallen van een prachtig vos merrieveulen. De kleine heeft de naam Gwendolyn gekregen.

23-04-2013 Vierde veulen geboren

Vanochtend heeft Aliscia een palominohengstveulen van Beloki gekregen. We hebben hem vernoemd naar zijn over-overgrootoma en tevens onze stammoeder! Zijn naam is Gigant II! Voor meer informatie klik hier.

06-04-2013 Derde veulen geboren!

Vanochtend heeft Brenda een prachtige zoon van Vieno op de wereld gezet. Go for gold, is zijn naam! Voor meer informatie klik hier.

31-03-2013 Succesvolle stamboekopname

Vandaag een zeer geslaagde dag! Vier dames zijn in het stamboek opgenomen met mooie lijsten, vooral de 3 bonten. Met alle drie blij, twee mooie vosbonte dames van boven de 100 cm, lopen niet dik meer en dan natuurlijk Donja, ze werd opgenomen met 85 cm en is daarmee de 1ste bonte mini die we fokten sinds de start in 1971!

26-03-2013 – Tweede veulen geboren!

Vandaag verwelkomden we het tweede veulen van dit jaar. Een schitterend hengstveulen van Cherieke en Beloki. Dit palominokereltje combineert kleur, kwaliteit en klein! Daar gaan jullie nog meer van horen! Vandaar zijn naam: Generaal! Voor meer informatie klik hier.

27-03-2013 – De nieuwe website is online!

Het is zover! Onze nieuwe website is klaar! Alle volwassen pony’s hebben een eigen pagina gekregen, waarbij de foto’s én de volledige afstamming aanklikbaar zijn. Onder jeugd vindt u een duidelijk overzicht van de jonge dieren op onze stal. Benieuwd naar de veulentjes? Kijk maar eens op de veulenpagina. Zodra er een veulentje geboren is, vindt u hem of haar hier terug. Veel kijkplezier!

12-03-2013 – Eerste veulen geboren!

Het eerste veulen van 2013 is geboren! Een prachtige zoon van Belaska en Beloki. Hij heet Gelviro. Voor meer informatie, klik hier.

 

Alle veulens bij hun nieuwe baasjes.
 
De afgelopen weken zijn alle verkochte veulens naar hun nieuwe baasjes gegaan. Superleuk dat ze zo goed terecht zijn gekomen. Op 20 oktober ging Heidi naar Wendy Wortman in Hengstdijk, ze kwam hem zelf ophalen met haar fanatieke dochters. Op 24 oktober ging Haressa naar haar nieuwe fokstal bij Theo Arts in Horst. Op 26 oktober ging kampioene Hesperanza eindelijk naar de familie van Bekhoven in Waalwijk, ze werd met veel plezier onthaald en heeft er een reuzeplek. Op 1 november hebben we de cream-dun hengst Heroique en de bruinbonte Ester naar Spanbroek gebracht, naar de nieuwe superfanatieke eigenaresse Jessica van de Water. We wensen alle kopers heel veel succes met hun aanwinst en blijven de uitgroei natuurlijk met belangstelling volgen.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑